Login:
Password:

Forgot password? Register

Article

 Anqa


Redactor

544


116
Hail (Old article)
Posted 7 years ago by
Anqa    
Report


Postovani gradjani simSrbije i gradjani sirom sim-zemalja,
u nastavku citanja sledi kratak pregled zemalja...
E-sim ima 38 zemalja, ukupan broj stanovnika na e-simu iznosi oko 9,586... Sto nije uopste malo, al gledajuci na ostale igre ovog tipa taj broj je izrazito manji...Krenucemo malo o drzavama i njihovim regijama...Uradila sam sve zemlje,ostale ce biti u sledecem clanku..
Pa da krenemo...


SRBIJA, drzava u jugoistocnoj Evropi, 2-a po broju stanovnika , xp-u i snazi a 3-a po ukupnoj napravljenoj steti. Srbija drzi 8 regija, od kojih ima svojih 6 originalnih teritorija (Vojvodina, Belgrade, Western Serbia, Eastern Serbia, Sumadija sa Medium Iron i Shouther Serbia sa High Wood) i dve od okupirane od Hrvatske(Slavonia) i Rumunije (Crisana Banat sa High Oil). Nema svoje regije okuprane pod drugim drzavama.

ITALIJA, drzava na jugu Evrope, 31-a po redu po broju stanovnika, 32 po xp-u i snazi, a 29-a po ukupnoj napravljenoj steti do danas. Okupirana je od strane Grcke koja drzi 4 njene regije (Toscany sa High Iron, Central Italy, Naples sa Medium Wood i Siciliju).Takodje su njene regije bile okupirane od strane Slovenije i to regija bez resursa Veneto koju je preuzela Grcka, pa se sada regija Veneto okupirana od strane Grcke. Italija ovako osvojena, ostaje na jednoj regiji, bez resursa i to Lombardia Piemonte.

MADJARSKA, republika u Srednjoj Evropi, 32-a po broju stanovnika, 30-a po ukupnoj napravljenjoj steti, a 29-a po snazi i xp-u. Trenutno ne drzi svoje originalne regije jer je okupirana od strane Bugarske i Poljske. Poljaci
drze jednu njenu regiju i to Western Transdanubia, dok je Bugarska zauzela vecinu madjarskih regija Southern i Nothern Great Plain, Northen Great Hungary i Easter Transdanubiu! Tako je Madjarska ostala bez svojih resursa, Medium Iron je pripao Bugarskoja High Grain Poljskoj sa regijom Western Transdanubia.

FRANCUSKA, zemlja Zapadne Evrope, 18-a po snazi, 26-a po ukupnoj napravljenoj steti, 22-a po xp-u, a 20-a po broju stanovnika. Okupirana od strane Litvanije koja joj je uzela [b]tri regije (Soutwestern France bez resursa i Rhone Alpes sa High Stone kao i Alsace Lorraine sa Medium Diamonods).Tako osvojena od strane litvanaca i umanjena za 3 svoje regije ostaje sa svojim originalnim regijama bez resursa Northen France, Central France i Great West. Granice joj je sa Litvanijom.

NEMACKA, smestena u centralnom delu Evrope, 27-a po broju stanovnika, 19-a po ukupnoj napravljenoj steti i xp-u, a 21-a po snazi. Isto smanjena za svoje originalne regije od strane Litvanije koja je sebi pripojila Bavariu, Saxony sa High Oil, Baden sa Medium Diamonds, i Mecklenburg and Western Pomerania bez resursa. Litvanija drzi 4 nemacke regije. Kao takva Nemacka ostaje sa svoje 2-e originalne regije Rhineland i Branderburgia, koje su bez resursa. Nemacka se granici u ovom trenutku sa Holandijom i Litvanijom.Nemacka trenutno bez resursa.

RUMUNIJA, zemlja u jugoistocnoj, delimicno u srednjoj Evropi, 13-a po broju stanovnika, 12-a po napravljenoj steti, i 10-a po xp-u i snazi. Rumunija ima svojih 5 originalnih regija sa jednim resursom, Maramur Bucovina, Moldova, Dobrogea, Wallachia i Transylvania sa Medium Wood. Srbijadrzi jednu njenu regiju sa resursom Medium Grain, Crisana Banat. Rumunija se granici sa Srbijom i Bugarskom.

BOSNA i HERZEGOVINA, drzava u jugoistocnoj evropi, 33-a po broju stanovnika, 23-a po ukupnoj napravljenoj steti, 28-a po xp-u i snazi. Drzi svojih 5 originalnih regija, Posavina, Bosanska Krajina, Central Bosnia, Sarajevo i Herzegovinu sa Medium Grain.Jednu njenu regiju drze bugari i to regiju sa resursom High Diamonds –regija Northern Bosnia. Granici se sa Bugarskom, Hrvatskom I Srbijom. BiH ima trenutno jedan resurs.

HRVATSKA, smestena na prelazu iz Srednje u Jugoistocnu Evropu, 17-a po broju stanovnika, 11-a po ukupnoj napravljenoj steti, xp-u, i snazi. Hrvatska drzi dve svoje originalne regije,Zagreb koji je bez resursa i Dalmatia sa Medium Grain. Bugarska drzi 3 njene regije, Istria i Kvaner bez resursa I Central Croatia sa High Diamonds, dok je Srbija okupirala hrvatsku regiju Slavoniu. Kao takva, granici se sa Slovenijom, Litvanijom, Bugarskom i Bosnom i Herzegovinom.

MAKEDONIA, drzava u jugoistocnoj Evropi, 10-a po broju stanovnika, 9-a po ukupnoj napravljenoj steti, xp-u i snazi. Posle okupacije Bugarske, koja joj je uzela 4 regije, izmedju ostalog i Southeastern Republic of Macedonia regija sa resursom Medium Diamonds, ostale tri regije su bez resursa –Skoplje,Western I Northeastern Republic of Maceodonia. Makedonija kao takva, ostaje sa dve svoje regije Vardar I Pelagonia sa High Grain. Granici se sa Grckom I Bugarskom. Makedonija ima jedan resurs.

GRCKA, drzava u jugoistocnoj Evropi, 6-a po broju stanovnika i snazi, 7-a po ukpnoj napravljenoj steti i xp-u. Grcka drzi 11 regija od kojih su 6 njene originalne regije (Pelopones sa High Iron, Crete sa Medium Diamonds, Central Greece, Epirus Thessaly, Makedonia I Thrace) i 5 regija koje je uzela od Italije,Naples sa Medium Wood, Sicily, Central italy, Tuscany i Veneto. Kao takva jedna je od najjacih sila na prostorima esim-a. U ovom trenutku Grcka se granici sa Italijom, Slovenijom, Makedonijom i Bugarskom.

POLJSKA, drzava u Srednjoj Evropi,4-a po broju stanovnika, ukupnoj napravljenoj steti, xp-u i snazi.Drzi 2 regije i to, jednu svoju svoju Little Poland sa Medium Stone i madjarsku regiju Western Transdanubia sa High Grain. Poljske originalne regije su pod okupacijom Litvanije (Pomerania, Great Poland, Silesia, Mazovia, Mazuria).

SLOVENIJA, drzava na jugu srednje Evrope,15-a po broju stanovnika, 10-a po ukupnoj napravljenoj steti i 12-a po xp-u i snazi. Drzala je italijansku regiju Veneto, koju je preuzela Grcka. Inace ima svoje 4 originalne teritorije sto drzi (Upper i Inner Carniola, Prekrmurje i Slovenian Littoral sa Medium Oil). Njene ostale dve originalne regije su okupirane od strane Litvanije i to Lower Carnolia i Styria Carintia sa High Grain.


TURSKA, drzava u jugozapadnoj Azij, 7-a po broju stanovnika i snazi, 8-a po ukupnoj napravljenoj steti i xp-u. Okupirana od strane Bugarske koja jod drzi 5 regija (Marmara sa High Oil,, Turkey Aegean Coast, Black See Coast, Central I Eastern Anatolia) ostaje sa jednom regijom Turkey Mediterrannen Coast sa Medium Diamonds. Turska ima jedan resurs.

LITVANIJA, drzava u severozapadnoj Evropi,3-a po broju stanovnika, xp-u i snazi, a 2-a po ukupnoj napravljenoj steti…Ukupno drzi 23 regije. Od kojih ima svojih 6 originalnih regija(Sudovia, Dainava, Lithuania Minor, Lithuania Western I Estern Highland sa Medium Wood).Drzi 5 Poljske regije (Pomerania, Great Poland, Mazovia , Mazurna I Silesia sa High Iron), kao i dve regije drzave Latvie (Selija I Latgalia sa High Iron),
4 nemacke regije(Mecklenburg and West Pomerania, Bavaria, Saxony sa High Oil I Baden sa Medium Diamonds), 2-e slovenske regije (Styria Carintia sa High Grain i Lower Carniola) i jednu spansku regiju Castle Leon sa High Wood.U ovom trenutnku Litvanija raspolaze sa 10 resursa. Kao takva ulazi u top 5 zemalja. Jedna od vecih teritorijalnih sila na prostorima esima posle Bugarske.

BUGARSKA, drzava u jugoistosnoj Evropi. Drzava koja zauzima prvo mesto na svim kategorijama top 5 liste, jedna od najvecih sila na prostorima esima. Bugarska drzi cak 36 regija, osvojene od razlicitih zemalja. Raspolaze sa 13 resursa. Bugarska drzi 3 hrvatske regije od kojih je Central Croatia sa High Diamonds( Istria, Kvaner bez resursa),
kao i 5 turskih regijaod kojih je Marmara sa High Oil (Tr. Black See Coast Tr. Aegon Coast, Central i Eastern Anatolia),
4 madjarske regije
od kojih je Norther Great Plain sa Medium Iron (ostale madjarske regije bez resursa: Eastern Transdanubia, Souhtern Great Plain I Northern Great Hungary)
6 ukrajinskih regija od kojih je Central Ukraine sa High Grain, Black Sea Coast sa Medium Oil
drzi i 4 makedonske regije od kojih je regija Shouteastern R.of Macedona sa Medium Diamonds (ostale regije bez resursa:Skoplje, Northeastern i Western R. of Macedonia)
kao i 5 regija od Irske od kojih je Northern Iran sa High Wood, Fars sa Medium Oil; 1 izraelska regija Coastal Plain sa High Iron;
Jedna regija od Indonezije i to Sumatra saHigh Iron; kao i 6 svojih originalnih regija koje drzi Bugarska.

Sledi nastavak ostalih zemaljaIskreno se nadam da ce baby-boom pogoditi ne samo nasu zemlju ovde nego i ostale, kao i to da cemo uskoro moci da vidimo i ostale zemlje na mapi koje nedostaju…

VASA CP-ica DivljaPrevious article:
Liberalna Stranka sSrbije-Kongresni izbori (7 years ago)

Next article:
Hail Partizan Hail Paok (7 years ago)


Comments (19)
26-11-2011 0:30:11
(7 years ago)


Sve u svemu, mi smo u rangu sa Litvancima a nemamo nista od resursa, dok oni imaju malte ne sve.

Dobar posao su odradile MoFe za ova 82 dana.

Takodje se ne zna ni sa kim smo u savezu a sa kim ne?! Te malo ALPHA te malo protiv njih...

2-3 sila smo u Simu, a totalna anarhija u njoj... Stvarno nam je politika jaca strana...

25-11-2011 23:34:58
(7 years ago)


nice work
vote 96
iwish you get the other 4

25-11-2011 23:12:31
(7 years ago)


I will,i will


25-11-2011 19:25:08
(7 years ago)


English please

25-11-2011 17:07:55
(7 years ago)


Will read next article.
If it is in English. So i actually can read it.25-11-2011 15:58:07
(7 years ago)


ala si se potrudila svaka cast, bas si divlja

25-11-2011 12:33:35
(7 years ago)


I told , that the rest of the countries will be in the next article, because there was not enough places for all 38 countries.
Continuation of the article will be as soon as possible...
If i had free time i will translate on englisch.


*Who doesn't have the sky inside himself will fruitlessly search for it everywhere in the universe.*

25-11-2011 11:35:29
(7 years ago)


Nothing about China as your allies in this game?

25-11-2011 10:41:14
(7 years ago)


Translate the article to english

25-11-2011 10:28:26
(7 years ago)


o7

25-11-2011 8:09:54
(7 years ago)


Interesting read.

24-11-2011 22:21:12
(7 years ago)


BRAVO!

24-11-2011 21:58:00
(7 years ago)


Vote za CP-icu

24-11-2011 21:10:57
(7 years ago)


uvjek vote zatebe

24-11-2011 20:38:21
(7 years ago)


o7New comment
Message:

Characters remaining:

1000


forum | Laws | Privacy policy | Staff | Wikia | Alpha | Primera | Secura | Suna | Aurora | Furia | Pandoria | agar new modes play new modes
Play on