Esim - Neden Bozkurt ?
Login:
Password:

Forgot password Register

Article


11
   
Report





Bozkurtun özelliklerini temel olarak ÅŸu ÅŸekilde sıralamak mümkündür.

1- Bozkurtlar, Türk’ler gibi ataerkil bir yapıdadır. (Yani ataya baÄŸlıdır)
2- Bozkurtlar, Türk’ler gibi teÅŸkilat halinde bir yaÅŸam sürerler.

3- Bozkurt sürüsünün, Türk ailesindeki gibi bir lideri vardır ve sürü o liderin emrinden çıkmaz.

4- SavaÅŸ ÅŸekilleri olarak benzerlik gösterirler. ( Bozkurt sürüsü saÄŸdan ve soldan giden öncüler, akabinde de göbekten gelen ana kuvvetle saldırırlar, Türk’lerdeki Hilal taktiÄŸi buradan gelir)

5- Bozkurtlar eÅŸlerini kıskanırlar (çok saÄŸlam bir özellik)

6- Karda yürüyen 40 bireylik bir sürüyü takip eden biri sadece 5-6 ayak izi görebilir. Çünkü sürü önde giden lider Bozkurt’un ayak izlerine basarak ilerler. 6-7 kurt bulacağınızı düÅŸünürken koca bir sürüyle karşılaÅŸabilirsiniz.

7- Bozkurtlar, Türk’lerin oldugu gibi özgürlüklerine düÅŸkünlerdir. Dünyada evcilleÅŸtirilememiÅŸ tek hayvan olma ünvanı Orta asya bozkurtlarındadır… Hayvan yakalandığında tüm hayvanların aksine gırtlak kısmında bulunan öd denen keseyi parçalar ve intihar eder.

8- Tüm hayvanlarda bir yavrunun annesi yada babası ölürse yavru da ölür. Fakat bozkurtlarda sürü hiyerarÅŸisi buna müsaade etmez, yavrunun hem annesi hem de babası ölse dahi yavru hayatta kalır. DiÄŸer sürü üyeleri yavruyu evlat edinir ve kendi yavruları gibi büyütürler.

9- Bir bozkurt sürüsü Sadece yiyeceÄŸi kadarını avlar, ve yine harika bir özelliktir… Kuzulu koyuna saldırmazlar ( Yavrusu olan bir hayvana saldırmazlar)

Bu özellikleri dahada uzatmak mümkün fakat devamında baÅŸka bir konuya deÄŸinmek istiyoruz.
Bozkurtlar asildirler. Bunun en saÄŸlam kanıtını söyleyelim.
Bozkurtlar, yaÅŸadıkları coÄŸrafyada karakurtlarla birlikte yaÅŸarlar. Bozkurt sürüsünden ayrılan bir erkek bozkurt karşılaÅŸtığı bir karakurt sürüsüne girer. Ve girdiÄŸi sürünün liderliÄŸini alır. Fakat karakurt sürüsünden ayrılan bir kurt bozkurt sürüsüne alınmaz. Bozkurt diÅŸisi asla bir karakurtla çiftleÅŸmez. Buna akaben, bozkurt sürüsünden ayrılmış bir bozkurtta tekrar o sürüye alınmaz.
Bunlar hoÅŸ olaylar fakat beni en çok etkileyen konuyu söyleyelim ÅŸimdi.Dünyanın heryerinde av yapmış ve ölümüne yakın bu maceralarını kitaba almış bir avcının anlattıklarından bahsetmek istiyoruz. Aslında kitabı 2 kiÅŸi yazıyor ve Ural daÄŸlarında yaptıkları bir avdan bahsediyorlar kitapta.
7 kiÅŸilik bir avcı ekibi 2 de rehberleri var. Av sırasında bir Bozkurt sürüsüyle karşılaşıyorlar. Bu kurt Türünden her yerde olmadığı için hepsini avlayıp doldurmak istiyorlar. Avcıları farkeden sürü, Lider Bozkurt eÅŸliÄŸinde ormana giriyor . Tüm sürü ormana girince içlerinden üçünün geri geldiÄŸini görüyor avcılar. Sanki vurulmayı bekliyormuÅŸcasına oracıkta öylece duruyorlarmış. Tabi ayıya bile kafa tutabilen güçlü çeneleri Av tüfeklerine karşı yetersiz kalıyor ve üçüde vuruluyor. Sürüyü kaçırmak istemeyen avcılar Rehberlerin ” Ormanın bu bölümü çok sık ve dik yamaçlıdır ” uyarısına raÄŸmen, sürünün peÅŸinden ormana giriyor.
Avcılardan birini sokan bir yılan yüzünden av yarıda kalıyor ve dönmek zorunda kalıyorlar. Sürüye ulaÅŸamıyorlar yani. DönüÅŸte vurdukları 3 kurtu almaya geldiklerinde , Kitabın yazarı ölene kadar unutamayacağını söylediÄŸi bir manzarayla karşılaşıyor
Kurtlardan biri ölmüÅŸ , birisi ise ölmek üzere ve acı çekiyor… Sonuncu kurtsa kaburgasıyla kalça kemiÄŸi arasındaki bölgeden yara almış, ayakta duramakta zorluk çekmesine raÄŸmen Ölen kurtu yemeye gelen 4 karakurt’a kafa tutuyor… 4 Karakurt ise Yaralı bozkurt yüzünden ölü Bozkurta yaklaÅŸamıyor.
Avcıları gören karakurtlar hemen kaçıyor. Onların uzaklaÅŸtığını gören Bozkurt, ağır yaralı olan ve acı çeken diÄŸer Bozkurtun boÄŸazını ısırıyor ve öldürüyor onu. Sonrada kendi düÅŸüp ölüyor. Ölen ilk Bozkurtun da boÄŸazındaki diÅŸ izlerini farkedince, daha fazla acı çekmemesi için arkadaşı tarafından öldürüldüÄŸüne kanaat getiriyorlar.
Üzerlerine doÄŸrulmuÅŸ namludan korkmayan Bozkurtlar ve diÄŸer gördükleri avcıda hayranlık uyandırıyor. Kurtları doldurmak yerine gömmeyi daha uygun buluyor. Gömme iÅŸlemi bittikten sonra yerdeki kanlara dakikalarca bakıyor. Altın kaplama bıçağıyla koluna bir kesik atıyor ve Bozkurtların mezarı yanındaki karlara kendi kanıyla tek bir kelime yazıyor “SORRY” (Üzgünüm)

Previous article:
Türklerin ilk gizli teşkilatı ''Börü Budun'' (12 years ago)

Next article:
İsrail Yıldızının Türklerle Bağlantısı (11 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


| Terms of Service | Privacy policy | Support | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Sora | Magna | Pangea | e-Sim: Countryballs Country Game
PLAY ON