Login:
Password:

Forgot password? Register

Article

dupi


Redactor

342


30
[CP] Az elmúlt 10 nap (Old article)
Posted 7 years ago by
dupi    
Report


Sziasztok,

most mindannyiunknak van egy szusszanásnyi ideje, így nekem is jobban van időm hosszabb cikket is írnom. Örömteli apropót jelent az is, hogy ma reggelre újra kiegészült hazánk, kezdhetjük a háborút megint.Mik is történtek a sokadik jugoszláv háború alatt?

A 343. napon, nem sokkal 13 óra előtt a horvátok betámadták WTD-t. Fantasztikus magyar teljesítménnyel, és az erősítésnek befutó szövetségesek segítségével 8:7-re nyertük a csatát, mindkét nap átadva a múltnak az egy napra eső magyar sebzésrekordot. 8:7-re nyertünk, 149m sebzést vittünk be.

Nem sok időnk volt kifújni magunkat, az előző csata után mintegy 15 órával, a 345. nap délelőttjén már jött is másik kedves szomszédunk, Szlovénia. Sajnos a magyar konga is alulmaradt, és a kifáradt magyar seregek is. Az előző WTD 149m-es magyar sebzése után most 81m-et sikerült produkálnunk, viszonylag simán, 5:8-ra veszítettünk. Az elterelésnek délután indított CC behozta 45g-s költségét, 67m-s drain lett belőle - sajnos nem lett elég, maradt így is elég a másik oldalon.

A 346. napon kora délután indított RW is 5:8as vereséget hozott, a vele szinte párhuzamosan indított horvát támadás ETD ellen pedig sima 0:8as zakót - de erre nem is tudtunk koncentrálni, WTD is sok volt nekünk egyedül.

A 347. nap délutáni RW még simább volt sajnos WTD-ben, 1:8 lett a vége . Ennek az RW-nek már nem is volt valódi célja a győzelem, le volt pusztulva szinte mindenki - így a fő cél az volt az indítással, hogy a szlovének ne rakhassanak le védelmi épületeket. 38m sebzésünk ment a 9 körbe. Szokás szerint a horvátok még az 1. kör vége előtt betámadtak minket, ezúttal CH-t: sima 2:8, nulla ellenállás mellett.

A 348. napi délelőtti WTD RW se volt még valódi csata, 1:8. A változatosság kedvéért az ETD-ért indított RW is 1:8 lett - az RW indításának oka már az volt, hogy a horvátok inkább itt harcoljanak, gyors támadásokkal ne töröljenek el minket mire végre jó időben tudunk egy alaposan megszervezett RW-t indítani.

És eljött a 349. nap - végre hajnalra lett vége az előző csatának, meg tudtuk nyerni a délelőtti köröket is, nagyon simán visszajött WTD, 8:1-re nyertünk! A délelőtt folyamán indult NGP csatát menetrendszerűen elvesztettük persze, 1:8 a vége.

Ekkor ugye közvetlen magyar-szlovén határ már jó pár napja nem volt, így a gyorsabb indíthatott csatát - sikerült is beütni Prekmurjét éjfél előtt éppen, így szlovén támadás nem jöhetett WTD-re. A csatát persze 0:8-ra buktuk - de sokkal fájóbb volt, hogy mire a horvátok megnyerték NGP-t, nem sikerült lerakni még a védelmi rendszereket, 4:46-kor a horvát elnök beütötte WTD-t. (Köszönet petrezselyemnek és cirunak, hogy éjszaka megpróbáltak időt nyerni a kongának - és mindannyiunknak -, megpróbálva hozni pár kört NGP-ben)

így a 350. napra újra véresen komoly WTD csata jutott. Óriási küzdelemben 8:6-ra nyertünk, és még arra is volt tartalék, hogy közben a litvánok lehozzák nekünk ETD-t is (8:0 , így CH és NGP régiókért már 20%-os sebzésbüntetéssel harcolhatott az ellen. Ráadásul nem csak a kezdeményezést vettük át ezzel a horvátoktól, hanem - mivel az új szlovén elnökkel pár napra nyugit beszéltünk meg, - nemhogy megállítottuk az eltörlést, de gyakorlatilag már csak a gombokat kellett megnyomni az ország teljes felszabadulásáig.

A 351. napon lehetőségünk nyílt arra is, hogy a litvánoknak próbáljunk segíteni, hogy egy hónap után újra a térképre kerüljenek. Nem sikerült sajnos, de közben a CH-ért indított RW a kisebb egységek részvételével sikeres lett, 8:3 ide.

A 352. napon indított nyugis csatában visszafoglaltuk NGP-t is, 8:2.


Így jelenleg 10 nap után, kétfrontos háborút vívva is vissza tudtunk jutni a kiindulópontra. Ezt egyértelműen sikernek tekintem. Reményeim szerint - mivel ez már a 2-3. pihenőnap, - mindenki fel tudja tölteni a készleteit, hogy a hamarosan várható éles csatákban teljes erővel tudjunk harcolni. Mert a háborúnak még nincs vége!

A szlovénekkel még a mai nap folyamán beszélek a hogyan továbbról. A horvátokkal ráérünk, holnap reggel 8 körülig csak mi tudunk támadni - utána meg vagy elfoglaljuk CC-t, vagy lesz egy Slavonia terelés.


A cikk 1-2 óra múlva folytatódik!

Previous article:
[STAT] Leggazdagabb magyarok (7 years ago)

Next article:
[Választások] Nemzeti Öszefogás Párt #2 (7 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Laws | Privacy policy | Staff | Wikia | Alpha | Primera | Secura | Suna | Deriva | Pandemia | Euforia | esim political game
Play on