Login:
Password:

Forgot password? Register

Article

linuxmint


Redactor

147


234
what's wrong with esim, vpopulus, erepublik, .... (Old article)
Posted 7 years ago by
linuxmint    
Report
There is no good article without boobs

ENGLISH BELOW

Živjo
Najprej nekaj o meni(mogoče bom kandidiral za kongresnika, CPja ,...)
Moje e življenje sem posvetil najprej igranju igre erepublik. Igra me je privlačila še bolj pa soigralci. Erepublik sem igral že približno 2 leti , nakar dobim povabilo v podobno igro esim . Prijavim se in vidim da mi kar ustreza, vendar je bil erepublik na prvem mestu esim pa zgolj dvoklikanje. Podobno kot esim je sledil še vpopulus(šele v razvoju). V erepubliku so se stvari z vsako spremembo drastično slabšale, admin je hotel vedno več kupovanja golda in tej želji podredil vse nove implementacije. Po pol leta prenašanja bedarij sem igro dokončno zapustil (no vsaj aktivno) in račun podaril enemu izmed mlajših borcev. Od takrat igram esim in vpopulus kar resno.
Naj bo to dovolj o meni. Hotel sem le pokazati da imam nekaj izkušenj z takimi igrami.

Sedaj pa na problematiko iger:(Problemi si bojo sledili po velikosti problema)

1.) Največji problem vidim v tem da si car v igri če si začel v prvih dneh igre. Kot novinec je depresivno gledati kako tvoj dmg ne odloča skoraj o ničemer. Prav tako je z delom. Plača je nizka, uspeh pa skoraj nemogoč ob zasičenosti z tovarnami. Vem da v esimu in vpopulusu se pridobljena moč na dan manjša z številom treningov (prve dni 10 točk, nato 5 nato samo po 2) a to čez 2 leti ne bo zadostovalo. Podobno je z working skilom

PREDLAGAM REŠITEV: moči se pridobi vsak dan enako. (potrebni bi bili popravki za nazaj). nato pa se v dmg kalkulira tako da moč deliš z številom dni v igri. Torej bi novinec in nekdo ki igra že leto imela v osnovi enak dmg. vendar bi imel nekdo z večjim rankom nekoliko več dmgja

dmg = str/(št dni v igri)* rank

2.) Manjka tutorial(podobno kot v travianu ko imaš na začetku tipa ki ti stavi naloge, prejemaš nagrade ....) ki bi obdržal nove igralce saj bi jim razložil koncept igre. Ko je igralec neaktiven več kot en dan opomnik na mail (možnost nastavitve če se maile pošilja - privzeto vklopljeno)

REŠITEV: že predlagana kar v opisu problema

3.) Zasičenost s tovarnami
Ustanavljat tovarne danes je brezveze. Vsaj moje mnenje. Preveč tovaren premalo kupcev (poskusi ublažitve z estejtom) človek porabi več weapnov, 5 giftov. Zasičenost še narašča. Problem povezan tudi ker se working skill veča. (navezava na prvo točko)

Tu neke pametne rešitve nimam. Imam idejo vendar nimam pojma kako bi se izvedla v praksi.
Recimo za obnovo q5 tovarne mora lastnik plačati vsak mesec 10g v kolikor to ne stori se njegova tovarna downgrejda na q4. podobno za vse ostale kvalitete tovaren, razlika le v količini golda za obnovo
______________________________________________________________________________________
Totalno druga rešitev je da se server po recimo 3 letih resetira in gre z nova, s tem da država zmagovalka prejšnjega serverja dobi nekaj več začetnega kapitala. (Kako določiš kdo zmaga nimam pojma)

Za sedaj je to vse od vašega predragega

linuxminta

P.S:
prodam 15 delnic od njabzov
Kdor prvi napiše prevod v angleščini dobi polovico golda v kolikor dobim medaljo

ENGLISH VERSION


Hi

Now, to the problems of game(The problems will be sorted by the size of the problem):

1.) The biggest problem I see in this that you are boss if you started playing in the first days of game. As a newcomer is depressing to watch that your dmg doesn't decide on almost anything., same with work. Salary is low, success is almost impossible due to saturation with factories. I know that in e-sim and vpopulus the strength generated per day decreases with the number of training sessions but this will not be enough in 2 years, similarly with economic skill.
I propose this: strength is obtained equally every day, then dmg is calculated as strength divided by number of day since starting to play. So the newcomer and someone who plays a year(regularly) had basically the same dmg, but someone with higher rank would have better bonus.

dmg = str / (No. in-game days) * rank bonus

2.) Missing tutorial (similar to the Travian where you have at the beginning a guy who give you task and reward,... ) that would keep new players since it would explain the concept of the game. When a player is inactive for more than one day he would get reminder in e-mail (possibility to set when to receive mail - turned on by default).
SOLUTION: what is already suggested in the description of the problem.
3.) Saturation with factories: Creating company today suck.At least in my opinion. Too many factories, lack of customers (attempts to alleviate problem with estates), people spend more and more weapons and gifts. Saturation increases.The problem is also related to the economic skill (connection to first item).
Here I do not have a smart solution. I have an idea, but not how to carry it out in practice.
For example: for renovation q5 factory owner must pay each month 10g if this is not done his factory downgrade to q4 (similar for other qualities,only difference is in the quantity of Gold needed for renovation).
Completely another solution is that the server reset after 3 years, with addition that winning country get more start up capital (I don't have idea how to chose winner).


For now, this is all from your beloved

linuxmint

SHOUT read and comment

Previous article:
SLOVENCEM (7 years ago)

Next article:
VELIKA NAGRADNA IGRA (6 years ago)

ESim
or
Register for free
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.