Login:
Password:

Forgot password? Register

Article

 Helyey


Redactor

554


15
A tudatalattink olyan, akár egy szivacs (Old article)
Posted 7 years ago by
Helyey    
ReportÍrta: Sipos Márton - 2012. augusztus 17. péntekMa már elcsépelt sztereotípiaként hat, amikor valaki azt mondja, hogy rohanó világban élünk. De mit értünk rohanó világ alatt? Egyre több és több információt, amelyeket a tudatunk segítségével elkezdünk feldolgozni és reagálni rájuk. A feldolgozás és a reakció egyaránt időt és energiát emészt fel. Úgy véljük, hogy ezt a társadalom megkívánja tőlünk. Ez teszi a világot úgymond rohanóvá. Olyan meggyőződés alakul ki bennünk, hogy rohannunk kell, sodródnunk az árral, különben a társadalom kivet magából és elveszünk ebben a rohanó világban.

Azonban tudatalattinkba betáplált üzenetek határozzák meg az életünket. Amilyen üzeneteket folyamatosan ismételve bejuttatunk a tudatalattiba, olyanná kezdünk válni. Miért probléma ez? Az a probléma, hogy őrizetlenül hagyjuk a tudatalattink kapuját és így szabadon ki-be járhat mindenféle kósza gondolat. Lehetnek közöttük pozitívak, amelyek áldásos hatással bírnak, de lehetnek közöttük negatívak is. Mi történik akkor, amikor a házad ajtaját nyitva hagyod és szétkürtölöd, hogy bárki szabadon bemehet oda? Az emberek bemennek, olyanok is, akiket egyáltalán nem látsz szívesen. Mondhatod persze, hogy a többség nem tenne kárt a házban, viszont mindig lesz valaki, aki visszaél a helyzettel és kirabol. Teszi ezt teljesen legálisan, hiszen te engedted be a saját házadba úgy, hogy még csak fel sem kellett törnie az ajtót.

A negatív gondolatok hasonlóak a betörőkhöz, akik rossz szándékkal érkeznek a házadba. A tudatalattidból nem tudnak fizikai tárgyakat ellopni, viszont kirabolják a lelked, leszívják az energiáidat, boldogtalanná tesznek, szóval biztos lehetsz benne, hogy nem távoznak üres kézzel.

Egyedül a Te felelősséged az, hogy ellenőrzésed alatt tartsd a tudatalattidat. Azonban ez a beidegződés sem reálisabb az összes többi hülye negatív beidegződéstől. Azért rohan a világ, mert mi ezt elhisszük, és asszisztálunk ehhez. Pontosan mi vagyunk azok, akik működtetjük ezt a nagy káoszt, ami körülöttünk uralkodik.

Keveset hallunk arról a tényről, hogy az emberi elme hasonló a számítógéphez, mivel csak olyan adatokkal dolgozik, amelyeket beletáplálnak. A számítógépet is mi emberek hoztuk létre, az elme működési elveit felhasználva, tehát ez a hasonlat sem logikátlan.

A tudatnak két része van, a tudatos -, és a tudatalatti elme. Létezik egyfajta tudatfeletti elme is, de ezt nem mindig illetik ezzel a névvel, vannak, akik Végtelen Intelligenciának, vagy közös tudatalattinak nevezik. Erről majd egy másik bejegyzésben lesz szó.

A tudatos elme működését tapasztalod most is, olvasva ezt az írást, tudatában vagy, hogy mi történik veled. Amikor döntéseket hozol, akkor is tudatosan teszed. Tehát minden, ami a tudatosság megtapasztalását kelti benned, a tudatos elméd műve. Van azonban egy tudatalattink is, amelynek a működéséről nem igen szoktak beszélni. Még biológia órákon is az ember csupán száraz biológiai lényként való tananyagként jön szóba.

A tudatalatti az, amely minden tapasztalatot elraktároz, amely a külvilágból éri az embert. Olyan ez, mint lényünk feketedoboza. Születésünktől kezdve működik és rögzít mindent a tudatalattinkban. Ezekre azonban nem mindig emlékszünk, mert ahhoz, hogy valami emlékként tudatosuljon bennünk, folyamatosan ismételnünk kell. A tanulás is ezen az elven működik. Ha a tudatalattinkba kerülő összes információ azonnal tudatosulna, elég lenne egyszer elolvasnunk a tananyagot és máris megtanulnánk.

De milyen jó is, hogy nem minden tudatosul bennünk azonnal, hiszen a tudatos agy a megtapasztalásoknak alig egy százalékát képes felfogni, a tudatalatti pedig a maradék kilencvenkilencet. Lehet ez a szám több is, igazából senki nem tudja pontosan megmondani, de az biztos, hogy hatalmas.

Amikor agyad kimerül a sok információ ingertől, gondolj arra, hogy milyen szerencsés vagy, hogy a maradék kilencvenkilenc százalékot nem érzékeled. Ebbe bele is őrülne az ember, ezért a tudatalatti gondoskodik arról, hogy az ember tudatos agyába csak annyi információ tárolódjon, amelyre neki adott helyzetben szüksége van. Alapértelmezett esetben a tudatalatti a szivacshoz hasonlóan viselkedik, ugyanis mindenféle válogatás nélkül magához szívja a külvilág ingereit.Í

A jó hír az, hogy a tudatos elménk segítségével ellenőrzés alatt tudjuk tartani a tudatalattinkat. Tudnod kell azt is, hogy az, hogy milyen vagy, milyen szokásokkal rendelkezel, a tudatalattidba kerülő ismétlődő üzeneteknek köszönheted.

Sosem véletlen az, hogy milyen emberré válsz. A téged körülvett hatások, befolyások miatt vagy olyan amilyen. Aki nem szűri a tudatalattijába bejutni készülő benyomásokat, az szerencsejátékozik. Fele-fele az esélye annak, hogy az élete jó, vagy rossz irányba fordul. Az emberek majdnem egésze, nem tudván a tudatalatti működéséről, szerencsejátékozik a tudatával. Azon keveseknek pedig, akik ismerik és megértik a tudatalatti természetét, minden esélyük megvan úgy élni az életüket, ahogyan azt szeretnék.

Amikor egy bizonyos benyomás éri a tudatunkat, ezt a tudatalatti azonnal magáévá teszi, vagy levon egy következtetést. Amikor az ember a tévé híradót nézi és csupa rossz hírrel szembesül, a tudatalatti messzemenő következtetéseket von le belőle, azzal kapcsolatban, hogy egy veszélyes világban élünk. Hozzáteszem, hogy a híradó az, amely a rossz hírekre reagál. Egyik tévétársaság megpróbálkozott azzal is, hogy csupa jó híreket sugározzanak, de nem volt nézettsége. Nincs értelme tehát másokat hibáztatni.

Mi kérjük a rossz híreket, igényünk van rá, a tévétársaság pedig kielégíti borzongási igényeinket. A világban azonban nagyságrendileg több jó dolog történik, mint rossz, amelyek pozitív hírekként szerepelhetnének, de a kutyát sem érdekli. A népnek cirkusz kell. Tessék, igények szállítva, minden nap!

Ha tisztán akarod tartani a tudatodat, ne nézz negatívitásról szóló dolgokat a tévében, az interneten stb.. , hacsak nem akarod az életed olyanná tenni, amelyet látsz. Szinte hallom is a kérdést, hogy mégis hogyan értesülj a világ eseményeiről? Erre egyszerű a válasz. A rossz hírek szájról- szájra terjednek. Biztosan lesz valaki, aki beszélni fog neked arról, ha valami egetrengető dolog történik a világban. Ne aggódj amiatt, hogy a tájékozatlanságod miatt veszélybe sodródnál. Ez egy hamis elkéképzelés. Azt hitetik el veled, hogy muszáj tájékozottnak lenned ahhoz, hogy túléld a mai világot, különben veszélybe kerülsz. És mi a megoldás? Tálcán kínálják a híradót. Tessék, fogyasszátok a negatív híreket és féljetek!

A tudatalatti programja hozzávetőlegesen fél év alatt felülírható, és olyan üzeneteket táplálhatsz bele, amelyekről szándékosan te döntesz. Erre vannak tudatalattit befolyásoló hanganyagok is. És, ha erre azt mondod, hogy ez agymosás, akkor a költői kérdés a következő: Talán nem az agyad mossák, amikor a tévé elé ülsz, és mindenféle befolyás nélkül messzemenő következtetéseket vonsz le azzal kapcsolatban, amit látsz? Ja és még valami: Semmi rossz dolog nincs az agymosásban, amíg tiszta vízzel mossák az agyad. Ez a blog azért jött létre, hogy tiszta vízzel mossam az agyad.

Néhány fontos tanács a végére:

Tudatosan szűrd meg azokat a kijelentéseket, amelyeket önmagadról, vagy a világról átengedsz a tudatalattidnak, hogy befolyásolják az életedet.

Pozitív nyelven gondolkodj magadról, és utasítsd vissza magadban, ha valaki lekicsinylően beszél hozzád, vagy olyan kijelentéseket tesz, amelyeket nem akarod, hogy önmagadra nézve igazak legyenek.

Ha valami neked nem tetsző dolgot látsz a világban, akkor ne hagyd, hogy ez a tudatalattidban mély nyomot hagyjon. Nézd a helyzetet objektíven, és nem fog az életed részévé válni.

Bombázd az elméd pozitív megerősítésekkel nap, mint nap. Legyen ez jelen idő, egyes szám, első személy, pl: Szeretetreméltó ember vagyok. Türelmes vagyok. Mások hasznára válok. Boldog ember vagyok.

Vedd körül magad pozitív elmékkel. Keresd meg a példaképeidet, vagy azokat, akik felemelnek szellemileg, és olvass róluk még többet, idd magadba a gondolataikat, hallgass hanganyagokat róluk. Hagyd, hogy pozitívan befolyásolják az életedet. Ahelyett, hogy a sok szemetet fogyasztanád a tévéből, Te légy az, aki megválassza, hogy kiről és miről akarsz tájékozódni. Az internet világában ez több, mint lehetséges.


Previous article:
Arnold Schwarzenegger 65 éves! (7 years ago)

Next article:
Kongresszusi indulásom (7 years ago)

ESim
or
Register for free
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Laws | Privacy policy | Staff | Wikia | Alpha | Primera | Secura | Suna | Furia | Pandoria esim political game
Play on