Login:
Password:

Forgot password? Register

Article

 Helyey


Redactor

559


38
Nindzsa eszközök + ez az (Old article)
Posted 8 years ago by
Helyey    
Report
Üdv minden kedves és kedvetlen olvasónak!

Most, mivel már csak 5 sub kell, még kiadok egy cikket, amiben a lopakodásról, kémkedésről és néhány nindzsa eszközről fogok nektek írni. Remélem tetszeni fog és meglesz végre a 100 sub!

Lopakodás

A lopva, titokban történő járás módszere. A nindzsa alaptechnikái közé tartozott a csendes, halk mozgás, másoknak vagy valaminek a megközelítése, épületekbe való behatolás. Használatáról a mai napig legendák keringenek Japánban.

Az aruki a hangtalan járás, futás, úszás, ugrás technikája. A yoko aruki az állva, oldalra; a saguri aruki a guggolva, előre; a shinobi aruki pedig az állva, folyosón, szűk helyen előre mozgást jelenti.

irányelvek a hangtalan mozgás elsajátításához és használatához
mély, stabil állás használata a stabil egyensúlyhoz
mozgással szinkron lélegzés a légszomj elkerülésére
éberség a tér minden irányába
a súlypont legyen az első lábon
a kezekkel lassan, gyengéden akadályokat kell keresni
ha véletlenül zajt keltettél, azonnal állj meg, lazíts és figyeld a környezetet
alapvető a türelmesség és az erőnlét
természetesen alkalmazkodni kell a környezethez, pl. erdőben nem kell teljesen zajtalannak lenni
ezekre a technikákra és képességekre csak tapasztalat útján, kitartó gyakorlással tehetsz szert

Kémkedés

A sikeres kémkedés módszerei a nindzsa életforma egy alappillérét képezték, az egyik legfontosabb technikai repertoár, amit ismernie kellett a középkori nindzsának. A mai kémek, ügynökök és kémelhárítók módszereinek alapját a cho-ho illetve annak nyugati megfelelői képezik. A nindzsának fel kellett ismernie az ellenséges kémeket vagy kémelhárítókat is a saját küldetése és élete érdekében, ezért ezt is viszonylag hamar elkezdték oktatni a leendő nindzsáknak. Magában foglalja a kémek toborzását, telepítését és irányítását, vezetését is. Az ellenfél akcióinak figyelése, a titkainak és terveinek kifürkészése, valamint a beépülés a legkülönfélébb katonai és hivatali intézményekbe mind a mai napig a kémek kiemelt feladata.

Dobófegyverek

A shuriken-jutsu a különböző, kisebb-nagyobb méretű dobóeszközök, a shuriken használatát foglalja magában. Ezeket általában a ruhába rejtve hordták. Kiválóan alkalmas futás, menekülés közbeni harcra, védekezésre, az ellenfél lassítására, figyelmének megosztására vagy akár megölésére, de ez utóbbi ritka eset.

Itt külön figyelmet érdemel az, hogy a shuriken (általában csillag alakú, de nem ritkán csak egy penge vagy tüske, ez a bo-shuriken) közvetlen találattal csak a legritkább esetben okoz halált. A shuriken halálos voltát a rajta levő méreg adta volna, már hogyha lett volna rajta, mert az így a használóra is nagy veszélyt jelentett volna.

Általában kilencesével hordták a Tao és a Mikkyo kilences egysége iránti tiszteletből. A Togakure Ryu négyágú dobócsillagot használt, amelynek a neve senban-shuriken.

A shuriken általában fémből készült. Fából általában a nagyobb kereszteket készítették, melyek hasznosak voltak a lovasok ellen. Ez utóbbit a középkori Európában is használták.

Itt érdemes megemlíteni a tetsubishi és az igadama nevű eszközöket is.

Shuriken helyett használható ceruza, toll, ecset, csészealj, kisebb olló vagy kés is. Ma is használnak shuriken-t, méghozzá a rendőrség és a katonaság különleges alakulatainál. (Egy jó shuriken 5 méteren belül kizökkenti az ellenfelet a ritmusából.) Nagyon parktikus fegyver, főleg tűz- és robbanásveszélyes helyeken vetik be, ahol a lőfegyverek torkolattüze vagy a célt tévesztett lövedék súlyos károk okozója lehet (olajfinomító, alkoholgyár, egyéb vegyi üzem, erőmű).

kunai

A kunai egy fémből készült, igazi nindzsa eszköz, amelyet ásásra, feszítésre, kalapácsként vagy mászáshoz is használtak. Eredetileg paraszti eszköz volt, egy kis kézi ásó-féleség. Mivel hegye és éle is volt, így alkalmazták fegyvernek is. Bo-shuriken-ként dobhatták, de kitűnően megfelel ízületek feszítésére, leszorításra illetve bőr- és izomfogásra is. Ha a nindzsa tehette, bo-shuriken helyett kunai-t vitt magával, mert a nagyobb tömege miatt nagyobb távolságra lehetett hatásosan dobni. Sokkal inkább munkaeszköz, mint fegyver, de természetesen ennek a használatára is megvan a kidolgozott taktika és mozgásanyag. Elég erős "pengéje" van akár egy kardcsapás kivéséhez is. A markolat vége át volt fúrva, és abba egy rövid kötélkarika volt belefűzve, hasonlóan, mint napjainkban a modern túlélő késeken, de a kunai kötelét nem a csuklóra, hanem a hüvelykujjra fűzték.

kyoketsu-shoge

A kyoketsu shoge egy viszonylag gyakran látott, mégis kevéssé ismert eszköz. Maga a név azt jelenti, hogy "szaladgálni/mászkálni a mezőkön és a hegyekben". Korábban fejlesztették ki, mint a kusari-gama-t.

Maga az eszköz egy nyéllel is ellátott kétélű penge (vagy néha kunai), amelynek az egyik éléhez egy másik pengét vagy egy kampót erősítenek. Ez egy kb. 5,5 m hosszú kötélhez vagy lánchoz van erősítve, amelynek a másik végén egy nagy fém karika van. A kötél gyakran készült hajból vagy lófarokból, mert mindkettő nagyon erős.

Az eszköz jellegéből adódik, hogy meglehetősen nagy távolságot lehet vele tartani. Szinte csak a nindzsák használták. Számtalan felhasználási módja van: a penge használható vágásra, dobásra, feszítésre, ásásra, mászáshoz; a kötél vagy a lánc szintén használható mászáshoz, vagy éppen kötözéshez. A a fém karika a legérdekesebb: rá lehet dobni a kard pengéjére majd a kötelet megrántva azt kiránthatjuk az ellenség kezéből. Már jól ismert trükk a Torite Baai, amikor az ellenfél elkapja a karikát, majd mire észbe kap, már egy hurok van a kezén, ekkor mi a kötél segítségével a földre visszük, majd befejezzük a technikánkat.

Eddig nem ismert egyetlen kyoketsu-shoge kata sem, habár Hatsumi soke már számos alkalommal használta TaiKai-okon. 1992-ben, a nagy-britanniai TaiKai-on mutatott is néhány kamae-t.A végére néhány vicces kép:

Ha tetszett: SUB+VOTE!

Previous article:
A nevem titka, avagy ki is ez a Helyey (8 years ago)

Next article:
Arnold Schwarzenegger 65 éves! (8 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Laws | Privacy policy | Staff | Wikia | Alpha | Primera | Secura | Suna | Deriva | Deriva | Pandemia | Euforia | esim political game
Play on