( Bugün ve dün yapılan 2 barış anlaşması olmasaydı , yapılacak ilk bilgilendirme makalesinin giriş müziği bu olabilirdi : 15 Kişiye Saldırdım – Güçlü Soydemir )
Dün öğle saatlerinde , Yunanistan’ın savaş ilanıyla sarsılmıştık , ardından Bulgaristan ‘ın onlarla ateşkes yaptığı ortaya çıktı ve ALPHA’da büyük bir kriz ortaya çıktı . İsrail savaşı hala açıkken ikinci cephe riskiyle karşı karşıya kaldık ve seferberlik ilan ettik ; şu andaysa hiçbir aktif savaşımız bulunmuyor . Bu noktaya nasıl geldiğimizi , süreçte neler yaşandığını , bundan sonra ne yapacağımızı size tek tek anlatacağım :
İsrail ile barış :
Yönetimi aldığımızdan beri İsrail’le olan savaşı durdurmak için savaştığımızı biliyorsunuz . Şunu açıkça söyleyeyim , düşman ittifağın vereceği destek ile İsrail karşısında silinmemiz kadar doğal bir şey yoktu . İsrail’den 2 kat güçlü olabiliriz ( ki değiliz ) , bu savaşın sonucunu etkilemez . Çin’den güçlü olan Endonezya’nın düştüğü durum ortada . Ben İsrail başkanı olsam barışı kabul etmem demiştim , ama barış için bastırdık ve istediğimizi de aldık . Süreç nasıl gelişti ?
İlk günlerde yaşananları biliyorsunuz . İsteklerimize tepki vermeyen İsrail Akdeniz’e saldırmış ve büyük mücadeleyi kaybetmişti , sonra Nazareth’e zaman geçirme amaçlı saldırı açtık ve o sırada da İsrail başkan yardımcısıyla bir görüşmem oldu . İsrail’le sorunum olmadığını , hatta onları sevdiğimi , bunu eskiden yazdığım bir makaleyle anlayabileceklerini söyledim ( Better Than Silence ) ; ama iki ülke arasındaki potansiyel farkını unutmamaları gerektiğini yaptığımız babyboom denemesiyle birkaç saatte yüzlerce kişinin gelmesiyle gösterdim ve muhabbeti durdurdum . Bir gün sonra , Yunanistan bize savaşı ilan edince İsrail başkanı geldi ve barışı meclisimize sunacağını söyledi , ben de kabul ettim ve barış oylandı . Kendisi, Yunanistan’ın bizi rahatlıkla sileceğine inanıyordu , barışın süresini sonduğunda siz haritaya dönünce konuşuruz cevabını verdi , ama beklediği olmadı .
Bulgaristan – Yunanistan ateşkesinde yaşananlar :
Bulgaristan bu oyunun güçlü ülkelerinden , bunun hepimiz farkındayız . Bizi ve İsrail’i uzun süre işgal altında tuttular , şimdiyse Yunanistan’dan kurtulmayı bir türlü beceremiyorlar . Bu durumu sindiremeyip barışa yanaştılar ve Yunanistan ile bizi başbaşa bıraktılar ; sonrasındaysa neden olduğunu bilmediğimiz bir şekilde anlaşmaları iflas etti . ( Arada kendileriyle yaşadığımız krizi bir önceki makalemde bulabilirsiniz . ) Bunun arkasında dr_Love’ın barışı umursamaz tavırları , saygısızlıkları olabilir . Kendisi yeni ALPHA kanalında bulunmuyor . Bulgar ALPHA ile savaşmaya devam edecek gibi , en azından düşmanlarımız hala ortak ama resmi olmasa da ALPHA’dan ayrıldıkları söyleniyor . Şu an Plovdiv’de isyan var ve anlaşma bozulmuş durumda .
Türkiye – Yunanistan ateşkesi :
Benim müttefiklerle ilgili görüşümü biliyorsunuz hepiniz , şu oyunda bir ülke için en önemli varlığın onun onuru olduğunu hep söylemişimdir ,hala söylüyorum . Müttefiklerimiz silinirken neden bu barışa gittik diye soracak olursanız , biz bu oyunun en uzun süre silinik kalmış ülkelerinden biriyiz arkadaşlar . Bu ay toparlanıp , nüfusumuzu ve gücümüzü artırmaya ihtiyacımız var.
Dün , ShadowWizzard ‘ ın önerisiyle birlikte Yunan başkanı ile konuştum , savaşın iki taraf için de gereksiz olduğunu anlattık ve onlar da onayladı . Bulgar anlaşmasının kırılacağı o saatlerden belliydi , ama Türkiye’nin itibarı zedelenmesin diye bugüne kadar bekledik barışı sunma konusunda ve Yunan başkanının sunmasını sağladık .
Bu savaştan da hiçbir bedel ödemeden kurtulmuş olduk , ama yakında Ukrayna veya İran savaşlarıyla karşılaşabiliriz . Karşılaşmasak bile , müttefiklerimize yardım hususunda üstümüze düşeni yapmalıyız . Yarın bir tane high bölgede büyük bir isyan savaşı olacak , lütfen emirlerinizi bekletin . Yarın destansı bir zafere imza atmak istiyoruz ittifak olarak .
Seferberlik durumu :
Dün , Yunanistan ile büyük ihtimalle savaş meydanında karşılacağımızı gazetemle ve MSB ile duyurmuş ve seferberlik başlatmıştık . Bizden bağışlarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum , helal olsun diyorum . Yunan savaşı için kullanamayacak olsak da ( en azından 10-15 günlüğüne Yunan ile kapışmayız diyorum sular sakin ) , yeri geldiğinde nasıl birlik olabileceğimizi gösterdiniz . MSB’de bütün bağışların listesi var , seferberlik geçici olarak kalktı , eğer gönderdiklerinizi bu sürede geri istiyorsanız MSB orguna mesaj atabilirsiniz , hiçbirine dokunulmadı henüz .
Babyboom’da ilerlemeler :
İncisözlük’te yaptığımız denemeler ve H4RP ‘ in hazırladığı spam scripti ( çok etkili olmasa da) bizim nüfus sıralamasında 4.lüğe yükselmemizi sağladı , ama bundan sonra daha çok çalışacağız . Oyun rehberimiz de hazırlanmıştı , şimdi sıra rehber olacak sitede . sturkiye.com şu an bakımda , şu sitedeki bütün içeriği o siteye veya hazırlanacak başka bir siteye çevirip yüklemek istiyoruz : http://www.esim-center.pl/en Babyboom çalışmaları bu rehber sitenin çevrilmesinden sonra hızlanarak devam edecektir , bazı kısımları çevrildi bile .
Vatandaşları bir MU’ya girmeye teşvik etme düşüncesi ve Türk Ordusu üzerine :
Yunanistan’ın toplam STRsi ve aktif nüfusu ( babyboomdan birkaç gün sonra yine bizden üstün gözükebilirler istatistikte , bunu engelleyecek bir nüfus artışı hedefliyoruz ama hazırlıklı olun ) bizden üstün olsa da , adamlarda 20 tane MU varken bizde 30 tane MU var . Bizde inanılmaz bir MU açma isteği var , ve mevcut MU’lar da birkaç tanesi dışında vasat.
Bu durumun önüne geçip , MU’ların nüfusunu artırmamız lazım . Bu amaçla yakında 1 hafta süreli bir proje başlatacağız . Proje ile birlikte , Novice , Regular ve Veteran düzeyindeki MU’lara girmek isteyen vatandaşın giriş ücretinin %10’unu hükümet ödeyecek . Bunun için MU’larda şirket sahibi olma kriteri arayacağız ve MU düzeylerine göre kontenjan ayarlayacağız . ( Devletin gelirlerini de sarsmamak istiyoruz , mesela Regular’e girmek isteyen ilk 15 vatandaşa bu imkan sağlanılacak diyeceğiz , Novice 10 gibi . ) Bunun için MU’lardan bir ön başvuru alıp hangi MUlar projeye dahil edilecekse yayınlayacağız . Ayrıntılı makaleler MSB aracılığıyla yayınlanacaktır.
Ayrıca Turk Ordusu’nu aktifleştirme ve üyesini artırma çalışmalarına yakında başlıyoruz . Büyük ihtimalle yakında bir devir teslim olacak ve hızlı biçimde Turk Ordusu üyelerine çalışacak yer ayarlayacağız , girişte bir indirime gideceğiz .
In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth.
Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit
different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be
efficiently
managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation.
Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the
game.
Work for the good of your country and
see it rise to an empire.
Activities in this game are divided into several modules.
First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you
will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress
as a fighter.
You will work in either private companies which are owned by players or government companies which
are owned by the state.
After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your
own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock
company and enter the stock market and get even more money in this way.
In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.
"E-Sim is one of the most unique browser games out there"
Become an influential politician.
The second module is a politics. Just like in real life politics
in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes.
From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability
to run for the head of the party you're in.
You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws
proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself.
Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you.
You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential
elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state
(for example, who to declare war on).
Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have
a good plan and compete for the votes of voters.
You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.
The international war.
The last and probably the most important module is military.
In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control
over territories which in return grant them access to more valuable raw materials.
For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have
to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on
their territory.
You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life
as a pacifist
who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling
products).
At the auction you can sell or buy your dream inventory.
E-Sim is a unique browser game.
It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present
in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth
according to their own.
So come and join them and help your country achieve its full potential.
Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.
Take part in numerous events for the E-Sim community.