Değerli sTürkiye halkı ,
Gelecek dönem ülke başkanlığına aday olduğumu sizlere bu makale aracılığıyla duyuruyorum . Bu makalede sizlere oluşturacağım kabineyi tanıtıp , gelecek dönem yapmak istediğim çalışmalardan , hayata geçirmek istediğim projelerden bahsedeceğim .
Öncelikle kendimi kısaca tanıtayım ;
Adım Veli , 22 yaşındayım , İstanbul’da yaşıyorum . İki yılı aşkın süredir bu oyuna benzeyen oyunlarda yer alıyorum . e-Sim’i de bu avantajı kullanarak açıldığı günde keşfettim. Türkiye’deki ilk hükümette Dışişleri Bakanlığı’nı üstlendim .Oyunun ilk ittifağı IMEN’de kurucu olduk ve ismini ben önerdim. Bakanlığı ilk ayda yaşadığımız bir iç sorundan dolayı kimseyle düşman olmamak istediğim için bıraktım (sonrasında ittifakla da ilgilenemedim ve yeni bir ittifak kuruldu ), ama sonrasında da Türkiye’ye makalelerimle destek olmaya çalıştım , e-Sim’de yaşananlarla ilgili görüşlerimi bazı makalelerle dile getirdim . TheTurks784 döneminde ülkeye destek olmak için tekrar görev aldım , Fortis ittifağının son günlerinde elimden gelenin en iyisini yaptığıma inanıyorum . HMK döneminde de kabinede yine aynı pozisyonda bulundum . Joker Dışişleri Bakanlığı’nı teklif etti , ama sicili pek parlak olmadığı için kendisiyle çalışmak istemedim .
Ayrıca oyuna work – train şeklinde devam eden birçok arkadaşımızı bir araya getirip ASLANTEPE Birliği’nin kurulmasında aslanozkan ve cihan lale ile birlikte çalıştım. Birliği ülkeye daha faydalı hale getirmek için çalışmaya devam ediyoruz .
Oyunda şu güne kadar iç siyasetle çok ilgilenmedim , bunda gerek çok fazla zamanımın olmaması , gerek kimseyle düşman olmak istememem etkili oldu . Oyuna başladığımdan beri boş olacağım tek aya doğru giriyoruz . Şu güne kadar kimseyle büyük bir kavgaya girmemiş olmam da , ülke için böylesine kritik bir dönemde bize faydalı olabilir diye düşünüyorum . Bu sebeple ,
bu ay adayım ve bundan sonra aday olmayı çok fazla düşünmüyorum .
Şimdi gelecek dönemki kabineyi ve her alanda yapmak istediklerimi size aktarıyorum , adaylık makalesinin dışında bir makaleyle size bazı konular hakkındaki görüşlerimi seçim öncesinde bildireceğim ; yoksa bu makale çok uzun olacak .
Kabine :
Başkan : Freedom1923
Yardımcılar : enscare , nakahuntelear1 ( naka MSB ile de ilgilenecek )
Milli Savunma Bakanlığı : Mark Maximus , BaykusR( KahveTiryakisi ve BakkalEmmi ayın 22sinden sonra bakanlığa destek olacak . )
Dışişleri Bakanlığı : Kara Murat , smecherturk
Ekonomi Bakanlığı: HEVAL , Barbaros Hayreddin
Milli Eğitim Bakanlığı: TheTurks784 , hckweb
Koordinasyon Bakanlığı: Intruder
Başkan Yardımcıları :
Volitza ,
nakahuntelar1
Bu konuma getirmeyi düşündüğüm iki arkadaşımızı da IRC’de görmüşsünüzdür . ( enscare ankaragucumegidiyor nickini kullanır . ) Kendileri yönetimim sırasınca bana her alanda fikirleriyle destek olup , online olamadığım vakitlerde organizasyonu sağlayacaklar .
enscare : Kendisi İNCİ grubunun komutanıdır . Bu oyunda İNCİ’nin organize olup , dünyanın öncü gruplarından biri haline gelmesinde büyük emeği olduğunu hepiniz biliyorsunuz . Şu an İNCİ , dünyada günlük en çok vuran gruplar içinde önemli bir yerde , ve bu ülkeye daha çok faydalarının dokunacağına inanıyorum . Kabinede bir İNCİ üyesinin bulunması ve üst düzey görev üstlenmesi , yönetimin herkese hitap etmesi açısından önemlidir .Kendisinin ekonomi alanında fikirlerinden de bu dönem faydalanacağız .
nakahuntelar1 : Freedom Fighters grubunun aktif bir oyuncusu olan arkadışımız , yüksek bir online süresine sahip . İlerleyen dönemlerde ülke yönetiminde kendisini göstermeye devam edeceğine inanıyorum , bu dönem tecrübe kazanmasına yardımcı olmak istedim . Ülkenin son zamanlarda parlayan askeri gruplarının başını çeken Freedom Fighters’dan birininyardımını almak önemli olacaktır . Kendisi askeri alanda yardımcı olup Ağır Tank projesiyle de ilgilenecektir .
Milli Savunma Bakanlığı:
Jameshaart ,
AlpArslan09 (
Gazeteci Serif ve
Bakkal Emmi ayın son 10 günü destek olacak. )
Ülke olarak askeri gücümüzü bu güne kadar az çok fark etmişsinizdir . İstediğimiz , organize olduğumuz zaman birçok büyük savaşın gidişatını değiştirebilecek , bölgesindeki düşmanlarla mücadele edebilecek bir potansiyelimiz var . Bu potansiyeli değerlendirmek bizim elimizde . Gelecek dönem , günlük emirlerin yayınlanmasına tekrar başlayacağız . Ağır tank projesinin devamlılığını sağlamak bir başka hedefimiz . Bunun için önceden projede çalışmış insanlarla birlikte halkımızın fikrini alacağız , kimlere ne kadar dağıtılması lazım buna karar vereceğiz . ( Şahsen ben para veren herkesin aldığı dağıtım eşitlenene kadar bazı arkadaşlarımızın beklemesinden yanayım . ) Dışişleri bakanlığı ile koordineli olarak çalışılması bir başka önemli husus , dünya genelinde saygı duyulan , müttefiklerin sevdiği bir ülke olmak için yeri geldiğinde onlara yardım etmekten geri kalmayacağız .Askeri anlamda bizi ilgilendirenler bu kadarla sınırlı değil , ancak bir kısmını makalenin diğer bölümlerinde bulacaksınız .
Dışişleri Bakanlığı :
Kara Murat ,
smecherturk
İlk önce şunu belirteyim ki , içimdeki Dışişleri sevgisi hiç bitmeyecek … Bu dönemde bakan arkadaşlarımıza elimden geldiğince destek olmaya devam edeceğim .
Savaşlardaki potansiyelimizi masa başında kullanamazsak , bütün emeklerimizin boşa gideceğini hepiniz biliyorsunuz. Ülkeyi anlamsız savaşlara sürüklemekten bu güne kadar çoğu zaman kaçınıldı , dönemimizde de bu tavır elbet korunacaktır . Krapcher’a geçen ayın son döneminde yaptığı çalışmalar için teşekkür ediyoruz , ülkenin kurtarılmasında büyük pay sahibi oldu , şimdi karşımızda Yunanistan ve İsrail’le tekrar savaş seçeneği çıkıyor . Ülkemizin organize olduğu zaman silinik kalmayacağını hepiniz biliyorsunuz , ama bu oyunda ülkenin silinmesi ihtimali de bir gerçektir . Oyunun en güçlü ülkeleri de bunu yaşamıştır , her zaman başımıza gelebilir , ama bu düşünceyle kendimizi ilk fırsatta feda eden ülke olmamalıyız , ittifağımız için çalışacağımız gibi kendi çıkarlarımızı da göz önünde bulundurmalıyız . İsrail ve Yunanistan’la barış masasına oturur muyuz , oturursak sonrasında hedefimiz ne olur gibi konulara hep birlikte karar vereceğiz .Bu bakanlıkta yaşananları da bakan arkadaşlar veya ben sizlere sık sık duyurmaya çalışacağız .
Ekonomi Bakanlığı :
HEVAL ve
Barbaros Hayreddin
Bu bakanlıktaki arkadaşlar , devlet şirketlerini işletip ülkeye gelir oluşturmaktan sorumlu olacaklar . Önemli kabul edebileceğimiz bir şirket varlığımız bulunuyor , bundan en iyi şekilde faydalıp ülkemize güzel bir gelir oluşturmamız gerekiyor .Ekonomi politikalarında da fikirleriyle bize destek olacaklardır , ama ülkeyi yakından ilgilendiren bu konuda daha geniş katılımlı çalışmalar yapmamız gerekiyor . Başkan yardımcılarıyla beraber halkımızın da görüşleri ekonomi alanında dikkate alınacaktır .
Milli Eğitim Bakanlığı :
TheTurks784 ,
hckweb
Belki de en önemli atılımı birlikte yürüteceğimiz bakanlık Milli Eğitim Bakanlığı’dır . Ülke olarak nüfus anlamında çok geride değiliz , ama ileriye yürümekten asla vazgeçmemeliyiz . Dünyada sözümüzü daha fazla değerli kılmak istiyorsak , kalabalık bir nüfusa sahip olmalıyız . Bu sebeplerle , hckweb arkadaşımız bize video , rehber hazırlama konusunda bu dönem yardım edecektir , kendisi bu alanda tecrübelidir .
Nüfus artışı dışında , başlayan oyuncuların oyunda tutunması , askeri birliklere girmesi , ülkeye daha çok destek olması ayrı bir sorun olarak karşımızda bulunuyor . TheTurks784 arkadaşımız bu meselelerle ilgilenecek , aynı zamanda forumlara ve gazetelere de birlikte yazılar göndereceğiz oyunun reklamının yapılması için . TheTurks784 ‘ü sizler de tanıyorsunuz , Joker döneminde kendisiyle ve grubuyla sorun yaşayan birçok arkadaşımız olmuştu , ama kendisi yüksek online süresiyle bu ülkeye faydalı olabilecek birisi . Onu , en güzel çalıştığı Milli Eğitim Bakanlığı’nda görmek ülke için iyi olacaktır diye düşünüyorum . Önceden hazırladığı rehberlere , videolara gazetesinden ulaşabilirsiniz , bunlar güncellenecektir .
Koordinasyon Bakanlığı :
Intruder
Bu ay , seçilirsem sTürkiye'de yeni bir bakanlık oluşturmaya karar verdim ve koltuğa Intruder arkadaşımızı uygun gördüm . Bakanlığın görevi , hükümet ve askeri birliklerin toplantılarını organize etmek olacak , belirlenen kişilere mesaj gönderilecek . Intruder arkadaşımızı ayrıca yüksek online süresiyle , Milli Eğitim Bakanlığı’nda çalışacak arkadaşlara da yeni oyuncularla iletişim konusunda yardım edecektir . Bakanlığın bir başka görevi ise , IRCde gereksiz tartışmaların ve banların önüne geçilmesi konusunda yardım etmek olacaktır . Bu tartışmaların ve banlamaların nasıl ‘ gereksiz ‘ olarak nitelendirilebileceği hakkındaki görüşlerimi başka bir makalede ayrıntılı olarak belirteceğim .
Sormak istediğiniz herhangi bir şey varsa , bana özel mesaj aracılığıyla ulaşabilirsiniz . Rizon’da Freedom1923 nickini kullanıyorum .
sTürkiye için güzel bir seçim olmasını diliyorum , kazanan kim olursa olsun , bu ülke için en güzel şekilde çalışacağına olan inancım tam .
Okuduğunuz için teşekkür ederim .
Freedom1923
Previous article:
When Patriots Become Heroes - 20.05.2012 (13 years ago)
Next article:
Teşekkürler sTürkiye ! (13 years ago)