Login:
Password:

Forgot password? Register

Article

Pidda


Redactor

23


37
Hur du börjar din första tid i landet Sverige (Old article)
Posted 7 years ago by
Pidda    
Report


Hej och välkomna till E-sim.

Om du nyss gått med det här underbara spelet kommer du säkerligen känna dig följande saker:
- Förvirrad
- Fattig
- Oförmögen att hjälpa till
- Återigen förvirrad och fattig

Mycket hjälp finns att finnas på IRC (internet relay chat). Och detta kan lätt användas via browsern/webbläsaren på följande länk:
Mibbit IRC

Det primära som du kan och måste göra är att hitta ett jobb. Det finns många jobb ute på marknaden och nu när Sverige har (eller börjar få ett eget land så gäller det att börja stödja dessa svenska företag. Du kan fortfarande jobba utomlands för svenska företag men se till att få betalt svart. Den vanligaste formeln för svartlöner är följande.
0.1 + 0.1 * Economy Skill.

Så t ex Economy skill 3 innebär 0,1+0,1*3 = 0,4 Guld.
Oftast får man också en symbolisk summa t ex 1 XX av den valuta på företaget man jobbar hos.

Guld är en valuta som fungerar väldigt bra internationellt. Nu när vi börjar växa kommer svenska kronor (SEK) också att få betydelse men innan ni får nya besked, se till att få betald i guld då ni jobbar svart.

I början kommer ni slåss mycket men inte göra mycket skada. Oroa er inte för detta. I början är det viktiga inte att ni slåss och kan kämpa för Sverige. Men detta ger er också mycket XP vilket ger er högre level/rank. Ju mer ni levlar upp och tränar, desto mer skada kommer ni också göra i framtiden.

Då man slagit sina tio slag är hälsan nere på 0 vilket innebär att man inte får slåss mer förrän den ökat igen. Man regenererar 50 hitpoints varje dag, men man kan även se till att äta mat. Dock är det begränsat att man max får äta tio "måltider" (Food limit) per dag. Hur mycket hitpoints man får bestäms av kvalitén på maten, där Q1 ger en 10 hitpoints och Q5 ger en 50.

På bilden nedan ser ni att jag kan äta sju gånger till enligt min Food limit och att jag har ett stycke mat Q1 att äta. För att köpa mat så går ni till Product Market under fliken Market. Product MarketNu när Sverige börjar få ett eget land måste ni också se till att slåss för rätt sida. Om ni börjar er tillvaro i en ockuperad del av Sverige som tillhör Litauen, och sedan försöker slåss för denna. Så kommer den enbart kunna visa försvaret av Litauen eftersom ni då (för tillfället) tillhör denna region.

Då ni nu är i början av er karriär och inte gör särskilt mycket skada så kvittar det. Ni behöver alltså inte resa till det anfallande landet och därefter anfalla då detta enbart kostar dyra biljetter. Om det däremot kommer visa att den region ni är i gör uppror mot landet som för tillfället ockuperar er. Då kan man också välja sida och där finns inga problem att se till att man slåss på rätt sida.

Vi har många gånger förlorat många poäng då personer i Litauen försökt hjälpa Sverige. Eftersom de då befunnit sig i Sverige men inom ett Litauen-ockuperat område istället hjälpt till att försvara Litauen. Man måste med andra ord befinna sig _I_ det land som anfaller.

Skulle ni vara osäkra på något i form av jobb/svartjobb/anfall eller liknande. Tveka inte för att kontakta oss på IRC så kan vi hjälpa till med alla möjliga frågor eller funderingar ni än må ha.

Lycka till och låt oss tillsammans se ett enat och förenat Sverige!

Next article:
Valmanifest (4 years ago)


Comments (4)
d0b


01-04-2012 15:23:53
(7 years ago)


Bra och välbehövlig artikel för nybörjare! Good job!

Tips, använd [URL=] taggarna för att göra länkarna klickbara och släng in lite bilder för att t.ex göra det ännu tydligare vad man ska klicka på för att fightas för det landet man vill stödja.

01-04-2012 2:01:43
(7 years ago)


From the vote to the sub, yeah!

01-04-2012 0:17:50
(7 years ago)


\o/

01-04-2012 0:16:24
(7 years ago)


Riktigt bra skrivet. Konstigt du inte fått några kommentarer tidigare.

Fortsätt såNew comment
Message:

Characters remaining:

1000


forum | Laws | Privacy policy | Staff | Wikia | Alpha | Primera | Secura | Suna | Aurora | Pandoria | agar new modes play new modes
Play on