Login:
Password:

Forgot password? Register

Article


44
Upgrade e-Sim (Event related)
Posted 2 years ago by
MisterX99    
Report


Do you agree?
68.75 % Yes
16.66 % No
14.58 % Partially
Total votes: 48

English version at the bottom of the article.

Шта радити у вези ове игре? С' једне стране Е-Сим је постао веома једноличан и незанимљив. С' друге стране тешко ми је да напустим игру, много тога сам урадио, остао сам овде већ годину дана, ако не и више, а поред тока открио сам једну велику заједницу најразличитијих људи.
Пар пута сам аплицирао за особље игре небили добио шансу да унесем неке промене, наравно нисам успео. Сада сам одлучио да искористим своју медијску снагу да проширим своје идеје и надам се покренем иницијативу да се ова игра побољша.
Предлози:

1.Године:
Поред дана када је одређени играч ушао у игру (нпр. Дан 1075 пре ресета, када сам ја ушао у игру) убацити колико година/месеци у нјој борави, гледано од дана када је ушао (пре ресета). Било би јако занимљиво да знамо колико ко дуго игра.

2.Професије:
Сматрам да би увођење професија и давање играчима могућност да буду ускостручни за несто може учинити војску и бизнис занимљивијима. Нпр:један играч се може определити да ли жели да буде пекар(храна), инжињер(ОС, Боница, Имање), грађевинац(куће), оружар(оружје), ковач(само за гвожђе), ратар(за жито), рудар(дијаманти, камен, нафта), поштар(поклони и карте). Сваки играч може да изабере две професије.
На овај начи би се постигла селекција на тржишту рада, одређене прифесије би доносиле више пара, али би за њих требало више праксе. Такође би било омогућено стварање конкурената на тржишту и самим тим би сви привредници имали мотивацију да раде више.
Што се војске тиче, играчи би могли да изаберу да ли ће бити тенкисти, пилот, пешадија, морнар… У зависности од тога шта одабрали у рату би користили само оружије које је за то намењено.

3.Војна индустрија:
Пошто би играчи бирали који положај у војсци желе држава би морала да обезбеди тенкове, авионе, бродове итд… Отварање овакве фирме би коштало, разуме се, али би то био уносан посао. Увоз и извоз би такође били дозвољени.

4.Политички режими:
Када се у једној држави одигра грађански рат зашто онде не би постојала опција за промену режима. Нпр: неки играч покрене грађански рат, победи у њему и потом промени режим и установи комунизам, монархију, републику, федерацију…
Наравно, сваки следећи грађански рат би могао да свргне тог играча и неко други би опет могао да постави свој режим.

5.Федерација:
Као и у стварном свету и у игри би две или више земаља могле да се уједине у федерацију и назову је по свом нахођењу(гласањем грађана) као и да јој дају заставу, коју би правили по одређеној шеми. На тај начин би те земље ступале у далеко ближу сарадњу него сад(коалиције). Могли би да изаберу нову валуту, заставу и имали би једну владу.

6.Министри:
Министрима треба дати реалнија овлашћења и обавезе. Нпр:министар трговине би могао да предлаже трговинску сарадњу са једном земљом као и да контролише да ли роба из одређене земље сме да се унесе у његову земљу, тако да би играчи морали да плате порез уколико су купили неки производ у земљи која нема дозволу за извоз у Србију. На тај начин би земља бранила своју производњу, приватнике и маркет. На исти начин би министар унутрашњих послова могао да предложи забрану уласка свим држављанима једне земље као и појединцима.
Све ове одлуке би, разуме се, парламент или конгрес изгласавао, тако да не би једна особа могла да злоупотребљава свој положај.
7.Странке:
Треба додати опцију и за коалицију странака тако да се више малих странки могу ујединити и постати конкурентније. На тај начин не би сви играчи трчали само у једну странку.
Такође треба увести опцију за шта се странка залаже, каву политику води. То би се одређивало страначким изборима и странка би морала пратити политику за коју се залаже, када председнички кандидат странке која се залаже за монархију или комунизам победи онда држава аутоматски мења свој систем и постаје монархија или социјалистичка држава.

8.Ратови преко мора:
Сматрам да би прекоморски ратови требали да постану стална ствар, али да за њих буду способне само државе са излазом на мора и морнарицом. И овако се увек организују прекоморски ратови. Наравно, уз то треба додати водене регионе које једна земља може да контролише, тако би и битке на отвореном мору биле дозвољене, а земље које контролишу одређену водену регију контролишу и трговину која се туда спроводи, ресурсе који се на дну могу наћи итд. Да би једна држава кренула у рат она мора имату сталну морнарицу и војнике чија је одабрана професија морнари и који примају плату за свој боравак на отвореном мору.

9.Трговински савези:
Земње би биле у стању да заједно улажу у једну или више фирми, деле своје ресурсе као и зараду од извоза. Наравно, то је и сада огуће урадити, али ако би ово постао део система игре и опција за државну стратегију било би забавније и освежавајуће.

10.Банке:
Нисам љубитељ банака у реалности, али у игри би било добро када би свака земља могла да отвори своју банку и даје кредите привредницима или другим државама, али да то све буде видљиво на једнојлисти, свима. Када се отвори државна банка Гувернер народне банке предлаже одређене пакете кредита које банка нуди грађанима као и каматне стопе за сваки од пакета, а све те предлоге изгласава конгрес или парламент. Тако би једна банка могла да даје Почетнички пакет за мала предузећа са каматом од 3% итд…
Исто тако играчи би могли да покрећу своје банке и сами одређују пакете и камате, али би саме камате морале бити у оквирима које је министарство финансија прописало. Тако да ако је у Србији максимална дозвољена каматна стопа 5% онда ниједна банка не би могла ићи преко тога, а све банке би могле да бирају у којим земљама желе да раде.
Поред тога треба додати и опцију да играч уколико не може да исплати кредит у замену за новац да опрему, производе(кућу, имање, храну), фирме итд…
Такође државе и приватне банке су те које би могле да врше продају и куповину злата, тако да би сте добили уређенији монетарни маркет.
Такође народна банка би била тоја која би по налогу владе, конгреса или парламента штампала новац и постављала цену злата и валута на маркету, цена не би била већа од оне која је усвојена законом.

11.Изглед саме игре:
У Е-Сим сам ушао пре више од годину дана и није се значајно мењао. И даље имамо исти досадни шаблон и веома досадну мапу, приказ борбе, аукције, владе, закона итд…
Потребно је направити атрактивнији софтвер са интерактивном мапом. Приказ борбе би требало да буде занимљивији, а не сувопаран као до сада. Све у свему сама платформа треба да се мења и да се створи живи сајт који би нап пружао конфор и ужитак док смо у игри.
***********************************************************************************************
Можда и грешим, сигурно ћете рећи да неке од ових ствари већ постоје али ја их не видим као део ове игре. У сваком случају да ја имам неки утицај ова игра би се мењала по овом шаблону.

English version:Upgrade e-Sim

Хвала што сте прочитали овај чланак, пријатан дан.
Аутор: MisterX99
Превод: Anonimni zajebant

Previous article:
Interview: "Anonimni zajebant" (2 years ago)

Next article:
Interview: Anonimni zajebant [SRB] & [ENG] (2 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Laws | Privacy policy | Staff | Wikia | Alpha | Primera | Secura | Suna | Roxa | Exura | Aura | esim political game
Play on