Haziran dönemi şarkımız
Değerli sTürkiye halkı,
Tam bir sene sonra, yine Haziran ayında, ikinci defa başkanlık görevine aday olduğumu sizlere duyurmaktan onur duyarım. Bu makalemde Haziran dönemi için hazırladığım projelerden bahsedeceğim, kabineyi de iki gün içinde son şekliyle yine bu makale altında duyuracağım.
Gelenektendir, kısa bir şekilde kendimi tanıtayım : Adım Veli, 23 yaşındayım, İstanbul’da yaşıyorum, Tarih bölümü öğrencisiyim. İngilizce ve Fransızca biliyorum. Oyunu ilk günden beri oynuyorum, bu süre içerisinde Türkiye’de birçok hükümette dışişleri bakanlığı yaptım ( inanın sayıyı artık ben de bilmiyorum ) , bir dönem başkanlık yaptım. Fransa’da iki dönem nüfus bakanı olarak görev yaptım.
Neden bu ay başkanlığa adaylığımı koyuyorum ?
Türkiye, G7 ittifağının bir parçası olduğundan beri belirli bir rahata kavuşmuştu. Oyunun başından itibaren birçok işgal dönemi gören Türk oyuncularının rahatladığı bu sürenin artık sonuna gelmiş bulunuyoruz. İttifak çatırdarken ve Türkiye’nin aylardan beri göstermiş olduğu ilerleme yavaşlarken, elimi taşın altına sokmam gerektiğine inanıyorum. Ayrıca, özellikle bu sene içerisinde öğrendiklerimle oyunun ekonomik-diplomatik-askeri modüllerindeki bilgimin en üst düzeye çıktığına ve bütün alanlarda oluşturacağım ekiple birlikte ülkeye hizmet edebileceğime inanıyorum.
Haziran 2013 Planları
Dış Politika
Oyunda en çok zaman geçirdiğim alandaki düşüncelerimi size aktarmakla başlamak istiyorum. Türkiye’nin içinde bulunduğu ittifak G7, şu an oyundaki en zor günlerini yaşıyor. İttifağın lider ülkeleri diyebileceğimiz Polonya ve Litvanya dışındaki bütün ülkeler kendi topraklarını koruma konusunda güçlük çekiyorlar. Ülkemiz de bu durumdan nasibini aldı, ve bütün topraklarımızı kaybettik.
Türkiye için saf değiştirmenin doğurabileceği birçok tehlike var, ilk önce Türkiye Spectres’ın bir parçası olursa, bölgede sadece Bulgaristan düşman olacaktır ve bu da Türkiye’nin gelişmesine darbe vurabilir. Polonya’nın Ukrayna’yı işgali durumunda Polonya ile komşu olacak olmamız da bizim için böyle bir hareketi tehlikeli kılıyor. Ne var ki, G7 ittifağının üyesi olarak kalmak artık dayanılamaz bir hale geldi. Kendi sömürgelerini koruma dışında oyunda pek bir amacı kalmamış ülkelerle dostluğa devam etmek Türkiye için bir hayli sinir bozucu. Bu sebeple, seçilmem durumunda bu konu üzerinde halk oylamalarına gidilecektir. Yapacağımız ilk halk oylaması ‘Türkiye G7’de kalmaya devam etmeli midir?’ sorusu üzerinde olacaktır. Bu oylamalarda, evet ve hayır durumunda oluşacak senaryoları savunan ve çürüten bütün argümanları sizlere sunacağız.
Şunu belirtmek istiyorum, seçilmem durumunda yapılacak işlerin başında, Yunanistan ve İran ile ateşkes görüşmeleri yer alıyor. Bu konuda da bütün gelişmelerden bilgi sahibi olacaksınız.
Bu dönem dış politikada ayrıca, geniş bir kadro oluşturarak Türkiye’nin sadece ittifak nezdinde değil, aynı zamanda birçok ülkenin kanalında temsil edilmesini planlıyoruz. Bir nevi elçilik sistemi uygulanacaktır, bu sayede Türkiye’nin propaganda gücünü artırmayı planlıyoruz.
Ekonomi
Bu oyunda bir ülkenin maddi gücü yerindeyse, birçok zorluğun üstesinden kolaylıkla gelinebilir. Örnek vermek gerekirse, G7’nin en güçlü olduğu dönemde, Polonya’nın desteği ile birlikte Yunanistan’a saldıran Türkiye-Bulgaristan, Yunanistan’ı işgal etmeyi başaramamıştı. Kasasında binlerce altın biriktirmeyi başaran bu ülke işgale karşı büyük bir direniş göstermişti, her gün vatandaşlarının savaşmasını sağlamıştı.
Doğrudur, bizim yüksek demir bonusumuz yok. Doğrudur, nüfusta birinci değiliz. Ama bizden çok daha zor koşullarda, bizim iki katımız para kazanan ülkeler varsa, kendimize ekonomi anlamında çeki düzen vermenin zamanı gelmiş demektir.
Para piyasaları sabitlenecek, her şeyin başı, istikrarlı bir ekonomiye sahip olmaktır. Litvanya’nın para değerinde aylardır ciddi bir değişim olmazken, bizim piyasamız her gün dalgalanıyorsa, kimse gelip Marmara’ya yatırım yapmaz. Ekonomiyi bilen bütün insanlar, MM sabitlemenin ilk hamle olduğunu bilirler.
İkinci olarak, bu dönem çok sık dillendireceğimiz bir diğer söylem : ‘Bize pilav değil, plan lazım’.Zengin başkan gelir, bir iki cephede silah dağıtır biz de savaşırız zihniyetini ortadan kaldırıp, Türkiye’nin savaşının olduğu her gün vatandaşın vurmasını sağlayacak bir sisteme geçebilmek için; yani aşiret yerine devlet olabilmek için çalışmamız lazım. İsrail 18 Q5 şirkete sahipken, bizim İsrail’den iki kat kalabalık olmamız bir şey ifade etmiyor. Getirdiğimiz oyuncunun eline silah verebilmek için, maddi olarak güçlenmemiz lazım. Bu sebeple, kazanacağımız paraları yeni şirketlerin açılmasında kullanacağız, bu konuda kendi birikimlerimi de kullanacağım. Ayrıca, devletin gelir giderlerini her hafta düzenli olarak Turkey Org’da yayınlayacağız ve şeffaflığı getireceğiz, böylelikle insanların artık devlete bağış yaparken kafasında soru işareti kalmayacak.
Marketin canlandırılması konusuna da değinmek istiyorum. Vatandaşların strade ile uğraşmasına gerek kalmadan, uluslararası pazara yakın fiyatlarda ürün bulunması için teşvik çalışmalarına gideceğiz. Market ile para kazanmak mümkün, nüfusumuz bunun için yeterli, biz fiyatları düzgün bir seviyede tutarsak, milletin Polonya’dan alışveriş yapmasına gerek kalmaz, para Polonya’ya değil Türkiye’ye gider. Ekonomi alanında son olarak şunu söyleyelim : Herhangi bir komün üyesi olmayan vatandaşlara Turkey Org şirketlerinde isteklerine göre altınla veya günlük dağıtımla iş sağlamaya çalışacağız.
Askeri alan
Günlük olarak Milli Savunma Bakanlığı gazetesinden emirleri yayınlamaya tekrar başlayacağız. Bu sefer bir fark olacak, öncelikli cepheler genel olarak yazılmayacak, doğrudan hangi birlikten nereye emir vermesini talep ettiğimizi yazacağız. Bu konuyu birlik liderleriyle konuştuktan sonra detaylandırıp, emirleri düzenli olarak takip eden birliklere ekonomik destek sağlanması için uğraşacağız.
Birliklere ve vatandaşlara sağlanacak bu desteklerin IRC üzerinden sağlanması gerektiğine inanıyorum. Türkiye’nin askeri gücü kesinlikle görmezden gelinemez, oyunun strenght sıralamasında en güçlü 10. ülkesi olarak bu gücü kullanmayı artık öğrenmemiz gerekiyor. Bu sebeple #str.op kanalını tekrardan kullanmaya başlayacağız.
Son olarak, Turkey Org’a ait olan Turk Ordusu’nu yeni oyuncuların girebileceği bir birlik olarak aktifleştirmeyi amaçlıyoruz.
Nüfus & Babyboom
Ergün’ün başkanlığında denediğimiz babyboom’un üzerinden biraz zaman geçtikten sonra, artık çok daha kapsamlı bir denemeye ihtiyacımız var. Bu süre içinde, babyboom’da kullanılabilecek teknolojiler açısından elimiz kuvvetlendi ve artık çok daha fazla insanı davet edebilecek güçteyiz. Sadece oyunlar da değil, bu sefer insanlara nasıl spam yaparak gold kazanabileceklerini daha iyi anlatıp, babyboom’u çok daha geniş çaplı tutmak istiyoruz.
Polonya’nın büyük nüfus patlamasının bir benzerini yapmamak için herhangi bir sebep yok, eğer istersek sosyal medyayı en etkili şekilde kullanarak, Türkiye’yi daha da yukarıya taşıyabiliriz. Bu dönemin sonunda aktif nüfusumuzun minimum 600lerde olmasını istiyoruz.
Haziran dönemi içinde Milli Eğitim Bakanlığı gazetesini aktif kullanarak, sizi babyboom çalışmalarının bir parçası yapmak istiyoruz. Ara tatilde yaptığımız ve hala faydalandığımız büyük nüfus patlamasından daha kapsamlı bir çalışma için, bizi takip edin !
Ayrıca, Haziran ayında günlük ekmek dağıtımlarına devam edilmesi, bu dağıtımların halka duyrulması ve ekmek stoğuyla ilgili düzenli bilgilendirme yapılması da hedefimiz.
Anayasa
Bunu halkı tanıma çalışması adıyla hazırladığımız formda sormuştuk, ve katılımcıların büyük bir çoğunlu, sTR’de devletin işleyişini belirli kurallara bağlayacak bir metnin hazırlanmasını istediklerini belirttiler. Bu dönemde, meclis ile bir araya gelip, sTR’nin yönetimi, meclisin ve başkanın görevleri, devletin sorumlulukları gibi konuları netleştiren bir anayasa çalışmasına gidebiliriz. Anayasa’ya sahip olan e-Sim ülkelerini örnek alarak bazı çalışmalar ortaya koyabiliriz.
Kabine ( Seçime kadar kadroda değişiklikler olabilir ):
Başkan:
Freedom1923
Yardımcılar:
Trilogical ,
Barbaros Hayreddin ,
Gazeteci Serif ( Ergün sınavı bitince gelebilir ancak

)
Dışişleri Bakanlığı :
hakantikvesli ,
smecherturk
Danışman :
Firo Prochainzo
Ekonomi Bakanlığı:
crazyteam90
Danışman :
Istari Cjine
Milli Savunma Bakanlığı:
Relentless ,
aslanozkan ,
Kara Murat
Danışman :
Fables
Milli Eğitim Bakanlığı :
samuelerto ,
TROguzhan ,
BESIKTask190383
Kabinede görev almak isteyen herkese kapımız açık, birkaç gündür yeterli zaman bulamadığımdan herkesle iletişime geçemedim. Haziran ayında aktif olacak herkesi, bizimle çalışmaya bekleriz. Bana mesaj atıp hangi görevi istediğinizi, hedeflerinizin ne olduğunu belirtmeniz veya beni IRC’de bulmanız yeterli olacaktır.
Şimdiden güzel bir seçim diliyorum. ( Güzel olmayacak gibi duruyor, şimdiden bazı çevreler fake hesap açmaya başlamış, banlatmak için çalışıyoruz. )
Saygılarımla,
Freedom1923
Previous article:
Dışişleri Bakanlığı | Uluslararası ilişkilerimizde gelişmeler (12 years ago)
Next article:
Allah'a emanet (12 years ago)