Login:
Password:

Forgot password Register

Article


45
   
Report


İsrail-Türkiye savaşlarını detaylıca inceledim, bazı sonuçlara ulaştım kendimce ve paylaşayım dedim. Biraz uzun olacak okumaya üşenenler en sonu okuyabilirler direkt.

Savaş istatistiklerini okurken sİsrail'in bize göre çok daha az ağır tank oyuncusu olduğunu bilerek okuyun. Örneğin sTürkiye'nin 1400 str üstü 90 oyuncusu varken sİsrail'in 1400 str üstü oyuncu sayısı 31.

İlk savaş İsrail'in Anadolu'ya ilk adımını bastığı 259. günde başlayan Akdeniz savaşı. Toplam İstatistikler şu şekilde:


Resmi Büyütmek için Tıkla

Görüldüğü gibi 12 round süren kendi ülkemizi savunduğumuz savaşta Litvanya bizden çok vurmuş. sTürkiye 6 milyon vururken, sİsrail 27 milyonun üzerinde vurmuş. Samson adlı sİsrail MU'i tek başına 12 milyon vurarak sTürkiye'nin toplam vurduğunun iki katını karşıdan tek başına vurmuş. Bizim açımızdan utanç verici.

Akdeniz Bölgesi'ni kaybedince orada 260. gün Akdeniz Bölgesi'nde isyan başlatıyoruz:


Resmi Büyütmek İçin Tıkla

Bu sefer biraz daha asılıyoruz 13 milyon vuruyoruz. sİsrail ise 16,5 milyon vuruyor karşıdan. Savaş 14 round sürüyor ama kaybediyoruz. Saviors ve INCI gerçekten asılıyorlar ama olmuyor. Bu savaş başladığı sırada sİsrail İç Anadolu'ya cephe açıyor, sİsrail ordusunun ana omurgasını oluşturan Samson grubu bu cepheyle ilgilenmeyip oraya yoğunlaşıyorlar. Esas ordusu olmamasına rağmen sİsrail yine bu cephede bizden fazla vuruyor.

Akdeniz'i alan sİsrail'in 260. günde Akdeniz'de isyan savaşı başladıktan bir kaç saat sonra İç Anadolu'ya saldırıyor:


Resmi Büyütmek İçin Tıkla

sTürkiye biraz toplayıp 9,5 milyon vurmuşken sİsrail 18 milyon kadar vurmuş, Yine de sadece 2 round alabilmişiz. Samson MU grubu yine sTürkiye'nin tüm vurduğundan daha fazla vurmuş bu savaşta. Bizden en fazla vuran MU'in (Riders of Rohan ) vurduğu ile arasındaki farka bakılırsa organizasyonun önemi daha iyi anlaşılır. (Yanlış anlaşılmasın Riders of Rohan 'a bir şey demiyorum, o zaten elimizdeki en iyi gruplardan birisi.) Şaşırıp karşıdan 150klık vuran vatandaşlarımız da var.

Başkentimizi işgal ettikten sonra sİsrail doğal olarak 261. gün sTürkiye'nin tüm vergi gelirinin geldiği Marmara'ya saldırdı:


Resmi Büyütmek İçin Tıkla

Kendine güvenini kaybeden sTürkiye bu savaşta direnmeye çalışsa da tüm savaş boyunca 3 round alabiliyoruz. sTürkiye 11,5 milyon vururken sİsrail 16,5 milyon vuruyor. Yine karşıdan vuran vatandaşlarımız var. sTürkiye'nin en iyi savaş gruplarından birisi olan Riders of Rohan 'ın tüm savaş boyunca sadece 721k vurmuş olması dikkat çekiyor. Bu savaşı kaybedince günlük 10 ilâ 15 gold arası gelirden olduk ve sİsrail petrol ve bilet vergileri ile Marmara'daki şirketlerimizi sömürge haline getirdi ve günde 60 gold vergi toplar hale geldi.

sİsrail Marmara'yı aldıktan sonra elimizde kalan tek toprak olan Doğu Anadolu Bölgesine 262. gün saldırdı:


Resmi Büyütmek İçin Tıkla

Aslında sembolik bir anlamı olan savaşa sTürkiye'den sadece Riders of Rohan grubu asıldı. INCI ile birlikte sTürkiye'nin tek vuran MU'i idi. Yine karşıdan vuran vatandaşlarımız olmuş. Toplamda sTürkiye 6 milyon vururken sİsrail bizim iki katımız vurarak sTürkiye'yi haritadan sildi.

Y O R U M


sİsrail ile yapılan toplam 56 round süren 5 savaşta sTürkiye olarak toplam 46.236.401 vuruş yapmışız, sİsrail ise 91.149.457 vuruş yapmış. Makalenin başında dediğim gibi sİsrail'in 1400 str üstü 31 oyuncusu varken bizim 1400 str üstü 90 oyuncumuz var.

5 savaşta bizim MU'lerin toplam vuruşları sıralamaya göre şu şekilde:

Saviors (16.629.664 hit)
INCI (13.176.905 hit)
Riders of Rohan (7.894.839 hit)
HANDSCHAR (2.749.706 hit)
ARMADA (2.414.385 hit)
Freedom Fighters (2.351.850 hit)
TurkOrdu (2.240.313 hit)
Arrancars (1.426.028 hit)
Anarchist Army (1.406.895 hit)
Aslantepe (979.968 hit)
AHI (554.893 hit)
Town Guards of Gondor (550.368 hit)
Turkish Army (521.745 hit)
Acemi Ocagi (498.087 hit)
Lazocracy (432.250 hit)
EFE (351.335 hit)

Geri kalan MU'ler ya hiç vurmadılar ya da istatistiğe yansıyacak bir değerde değil vuruşları (100k - 200k gibi). Bu yazdığım vuruşlar da toplam 56 roundda vurulan vuruş. Ortalama bir Bulgar MU'i bizimkilerin bir çoğundan daha fazla vurmuştur bizim savaşlarda.

sİsrail gibi ağır tank oyuncunun az olduğu bir ülkede bir MU (Samson ) 37 milyon vuruş yaparken elini sallasan ağır tanka çarpacak olan sTürkiye'de neden en değme MU'ler 10-15 milyon vurabiliyor maksimum? Neden sİsrail bizimle olan savaşında 91 milyon vururken biz 46 milyon anca vurabiliyoruz?

Bunun ülkenin geliriyle bir ilgisi yok, sİsrail bize gelirken birikmiş vergi geliri çok azdı. Hem bizim çoğu military unitlerin kendi içlerinde ihtiyaçlarını gördükleri şirketler var.

1- sTürkiye'de siyaset ile savaşların çok iç içe olması.

Örneğin sTürkiye'nin en kalabalık Military Unitlerinden birisi Town Guards of Gondor grubu 56 round, 5 savaş boyunca sadece 550.368 vuruş yapmış. O da İç Anadolu savaşının son roundu o gruptan birisi BH almak için girmiş, bir tek o. Grubun başkanı savaş çıkmadan önce başkanlığı almaya çalışmış ve alamamış. Başkanlığı Riders of Rohan grubundan birisi almış ve çok aşikar ki sTürkiye işgal edilirken Town Guards of Gondor grubu yöneticileri daily order'ı alakasız yerlere vererek sTürkiye'yi cezalandırmışlar ya da sTürkiye işgal edilirse siyasi rant elde ederiz diye düşünmüş olacaklar ki grup başkanı ülkenin silinmesi pahasına "onların zamanında ülke silindi" diyebilmek için grubunu sTürkiye savaşlarında savaştırmaktan uzak tutmuş.

Şimdi son oylamada yeniden ülke başkanlığına talip oldu, ama seçilemedi. İlk milletvekilliğim olduğu için ben bahadur han'ın kendisini başkan gösterdiğini zannederek olumlu oy verdim bilmeyerek o yüzden özür dilerim herkesten.

Ayrıca ben o grubu suçlamıyorum, grupta sevdiğim çok insanlar da var, o zihniyeti suçluyorum. Aynı zihniyet ve davranış diğer gruplarda da daha önce olduysa acilen terkedilmeli.

2- Military Unitlerin sadece liderlerine çalışan bir şirket gibi çalışması

Maalesef bir çok Military Unit'in başında bulunan liderler(!) doğal lider olmayıp, sadece military uniti daha önce kurmuş olmanın getirdiği avantajı kullanan ve MU yerlerini satarak elde ettikleri gelirle bir yer tutmuş olan, liderlik vasfı olmayan, üyelerine liderlik etmekten çok baskı ile üyelerini zorlayan oyuncuların elinde.

Ortalıkta bulunan bir çok MU'nun gerçek işlevi maalesef komün adı altında MU liderine ucuz işçi, altın ve siyaseten bedava oy sağlamak. Ortada doğru düzgün bir komün sistem olsaydı sİsrail ile savaşımızda 56 round boyunca bir milyon bile vuramayan yığınla MU olmazdı.

Kimseyi hedef almıyorum fakat oyuncuların MU liderlerinin hem maddi hem siyasi sömürüsünden kurtulmaları ve military unitlerin sadece savaş yapmaya göre organize olması lazım, ticaret ve siyasete göre değil. Siyaset için partileri kullanın MU'leri değil. Görüldüğü gibi siyasi çıkar için ülke savaşları boşlanıyor, maddi kar etmek için MU üyeleri karın tokluğuna komün adı altında çalıştırılıyor MU liderleri kar üstüne kar ederken üyeler savaşlarda vurmaya silah bulamıyorlar sonra sİsrail gibi küçücük bir ülke üstümüzden panzer gibi geçip gidiyor.

Fikirlerim bunlar, kimseye zarar vermek için değil ülkeye faydalı olur belki diye yazdım bu makaleyi. Bilmeden kırdıklarım olduysa affola. Daha yazacaktım ama limit doldu.

Ayrıca ilk defa katıldığım meclis seçimini kazanmama yardım eden etmeyen herkese teşekkür ederim.

Previous article:
İsrail Türkiye Karşılaştırması (14 years ago)

Next article:
Vergi Gelirleri (14 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


| Terms of Service | Privacy policy | Support | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Vexa | Sora | e-Sim: Countryballs Country Game
PLAY ON