Esim - Gerçek Hayatta Ne Yapıyorlar Part 4
Login:
Password:

Forgot password Register

Article


12
   
Report


YASAL UYARI!! Bu tarz makalenin ilk yaratıcılarından olan Korkmaz 'a saygılarımı yolluyorum.Onun kadar iyi olmayacağı konusunda size garanti verebilirim. Olduğu kadar artık.

e-sim kullanıcılarının gerçek hayatta neler yaptıklarına dair yazı dizisidir.{Tabiki mizahi amaçlıdır}(Kişi kurum ve kuruluşlar hayal ürünüdür )


1- smecherturk :ağlamakla meşgul





2- bulutbulut : bulut kardeşimiz gerçek hayatta Tekirdağ'da tefecilik yapmaktadır.Ancak dükkanın açılışı için kurban ve kurdele kesmeye kalkınca daha icraate geçemeden polis ve zabıtaların hedefi olmuştur.Ufak bir sorgudan sonra salınan bulut, hemen dükkanının başına geçerek müşteri beklemeye başlamıştır.Birkaç aya işleri açılan bulut, mahallede top almaya parası yetmeyen çocuklara 10 lira veriyor 3 gün sonra 15 istiyor vermediklerinde toplarını kesiyor.Bu hareketini rutine döndüren bulut, Tekirdağ'da nam salmaya başladı. En büyük idolü ise İplikçi Nedim abimiz.Yaygın olmayan bir rivayete ve İsviçreli bilim adamlarına göre, konuşma aksanını,giyim kuşamını bile ona benzetmiş hatta sırf ona benzemek için 30 kilo almıştır.Dolar kurunun yükselişi ve piyasaya daha pahalı topların sürülmesiyle işleri biraz bozulan bulut, bu durumu "İnsaf kalmamış beni ademde, anamı ağlattılar acıbademde" ifadesini İplikçi abimizden alıntı yaparak anlatmıştır.Top piyasasının en kısa zamanda eskiye dönmesi temennisi ile..





3- mimaotml34 : Mima gerçek hayatta silah kaçakçısı. Bu konuda büyük bir şebekesi olan Mima, Rusyadan gelen silahları italyaya,italyadan gelenleri afganistana,afganistandan gelenleri almanyaya, ordan geleni buraya burdan geleni oraya sevk ettiriyor. Geçtiğimiz haftalarda yanında çalışan bir kardeşimiz "ya abi niye habire ordan oraya göndertiyoruz ürettiğimiz yerde satalım işte" diye mantıklı bir fikir ortaya atınca Mima abimiz belinden sılahını çıkartıp arkadaşın topuğuna sıkmış ve "sen benim iş yapma şeklimi mi sorguluyorsun ulen" demiştir.Hakkında 3 farklı hastaneden deli raporu, iki farklı kasaptan ehliyet, üç tüpçüden borç ve sekiz okuldan terk belgesi bulunan Mima abimiz, iki gün önce mafya babaları toplantısında masaya bacaklarını koyup "Yeni Don Corleone benim, öpün lan ayaklarımı!" diye bağırınca mekanda silahlar patlamış, Mima abimiz hastaneye kaldırılmıştır.Şu sıralar kendisine veliaht aramasına rağmen kimse korkudan yanına sokulamadığından bulamamaktadır.Etrafındakilerin karşı çıkmasına rağmen ofisinin duvarına "Çekerim emaneti ....... adaleti" yazısını astırmıştır.Kendisine acil şifalar diliyoruz.






4- Attila_Khan : Bestiarius kardeşimiz, İspanya 4. liginde orta saha oynamaktadır.Takımı küme düşmek üzere olan bestiarius, bunun nedenini yedek bırakılmasına bağlamaktadır.Oynadığı 8 maçta 13 gol atmış (8'i kendi kalesine) 5 de isabetli pas atmış olan bestiarius kardeşimizin idolü ise Arda Turan! o da günün birinde Arda gibi Barcelona'da yedek oyuncu olarak oynamak istiyor.Ayrıca bu konuda çok da umutlu! Messinin emekli edilmesinden sonra Barcelona'nın kendisine teklifte bulunacağını iddia eden tecrübeli orta saha, "eğer gelmezse kendimi siyaha boyar mevkimi de forvet" yaparım diye de bir iddiada bulundu. Türk ligine gelmek istemez misiniz sorusuna "Çok isterim ancak takımım benim gibi bir yıldızı bırakmak istemiyor" demiş fakat ertesi gün transfer listesinde olduğu açıklanınca "kendim gitmek istedim yoksa beni kimse kovamaz" demiştir. top sektirme rekoru 6 olan Bestiarius, baklavasına oynanan halısaha maçlarında bile pek aranmayan bir futbolcu. Kariyerinde başarılar diliyoruz.






5- Akhilleus1 Akhilleus gerçek hayatta özel dedektif, ortaya attığı bir iddiaya göre arkadaşımızın büyük büyük dedesi Sir Arthur Conan Doyle ile yakın arkadaşlarmış ve Arthur bey Sherlock Holmes kitabını Akhilleus'ın dedesinden ilham alarak yazmış. Ancak Akhilleus bu iddiasını İsviçreli bilim adamlarına ispatlatmak için rüşvet verdiği ortaya çıkınca "Canım çorba parası da mı vermeyelim adamlar bizim için çalışıyor" demiştir.Evinde 120 farklı Holmes kitabı olduğunu iddia eden Akhilleus, henüz bu kadar farklı Holmes kitabı olmadığını farkına varamamıştır.Sağda solda kitaplardan arakladığı hikayeleri kendi çözmüş gibi anlatan Akhilleus, en son anlattığı hikayesinde yanlışlıkla Fırıncı Sokağı yerine Baker sokağı diyince yakayı ele vermiştir.Bir dönem dedektif gecıta da özenen arkadaşımız"oramdan buramdan alet çıkartırsam elalem arkamdan ne demez" diyerek yeniden Holmes'a yönelmiştir. Uğur Dündar'ın derin araştırmaları sonucu aldığımız bilgilere göre Akhilleus'un şu ana kadar aldığı en büyük dava, kocasından şüphelenen bir kadının,kocasını takip etmesiymiş. Başarılı dedektifimiz adamı suç üstü de yakalamış. Ancak sonra her ne olduysa bulamadım diyip dosyayı kapatmış, Uğur Dündar'ın verdiği güvenilir bilgilere göre herhangi bir para tahsilatı da olmamış, işte bir gizem, sizce Akhilleus neden adamı karısına ispiyonlamadı?? Doğu cevabı verene Tuvalet Maşrapası veriyoruz!




Previous article:
Gerçek Hayatta Ne Yapıyorlar Part 3 (7 years ago)

Next article:
Sisifos(Lanetlenmiş Kral) (7 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


| Terms of Service | Privacy policy | Support | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Sora | Magna | Pangea | e-Sim: Countryballs Country Game
PLAY ON